Препаратите за дома, които не трябва да смесвате никога!

7420
Препаратите за дома, които не трябва да смесвате никога!
Снимка: iStock/Guliver

1. Сода за хляб и оцет

Содата за хляб и оцетът могат да бъдат чудесни, евтини алтернативи на почистващите домакински продукти сами по себе си, но заедно не са най-добрият екип. Тъй като содата за хляб е основа, а оцетът е кисел, комбинирането им води предимно до вода, която, разбира се, не е токсична, но също не е и почистваща.

2. Водороден прекис и оцет

Само те се считат за чудесни естествени почистващи съставки, но когато се комбинират, водородният пероксид и оцетът могат да доведат до парацетна киселина. Въпреки че комбинацията ще дезинфекцира, тя може да бъде и корозивна!

3. Амоняк и белина

Тези две съставки се намират в доста почистващи продукти, така че не забравяйте да проверите списъците със съставките на бутилките си, преди да ги използвате заедно. Вдишването на парите може да доведе до увреждане на дихателните пътища и изгаряне на гърлото. Браво!

4. Оцет и белина

Въпреки комбинацията, създаваща добра дезинфекция, когато се съберат, тези почистващи препарати са вредни. Киселината в оцета отделя токсични хлорни  пари и хлорамин, когато се събере с белината.

5. Избелващ и втриващ алкохол

Избелващият и втриващият (изопропилов) алкохол произвеждат хлороформ - страшните неща, които виждате, че лошите хора във филмите слагат напарцали, за да приспят хората! Въпреки че може да не припаднете, почистването с тази комбинация не се препоръчва.

Изхвърлете опасните препарати за почистване! Вижте как с подръчни материали дома ви ще заблести от чистота

Как да почистите целия апартамент, една стая или други стаи, така че да блестят от чистота? Почистването на дома ви не трябва да бъде т...

6. Различни почистващи препарати

Има нещо удовлетворяващо в изхвърлянето на препарат за източване в запушена мивка. Но ако запушването не се разпада, може да се окажете в магазина за още. Не забравяйте да закупите същия вид, който слагате мивката си за първи път! Смесването на различни почистващи препарати за източване може да доведе до отделяне на хлорен газ и дори да доведе до експлозия.

7. Препарат за отстраняване на петна от мана и избелващо средство

Препаратът за отстраняване на петна от плесен съдържа киселина, която, когато се комбинира с белина, произвежда хлорен газ. Предотвратете дразнене на очите, носа, гърлото и белите дробове, като избягвате тази комбинация.

8. Почистващ препарат за избелване и тоалетни чинии

Почистващи методи, които не убиват вирусите

Не всички почистващи методи, които познаваме могат да ни отърват от микробите и вирусите. Такива са оцетът, содата за хляб, етеричните ...

Сместа от препарат за почистване на тоалетни чинии на кисела основа с белина е вредно за вашето здраве. Той отделя токсични изпарения, които могат да причинят проблеми с дишането и сълзене на очите.

9. Оцет и кастилски сапун

Може да не е опасна комбинация, но със сигурност е неефективна! Комбинирането на оцет и кастилски сапун (фин, твърд бял или петнист сапун, направен със зехтин и натриев хидроксид) просто създава къдрава, мазна смес, тъй като киселината в оцета разгражда кастилския сапун.

10. Препарат за почистване на фурни и избелващо средство

Белината често се счита за средство за извършване на всякакви почистващи работи, но има много неща, с които не трябва да се смесва, а почистващият препарат за фурни е едно от тях! Комбинацията може да произвежда хлорен газ, което води до дразнене на очите, носа, гърлото и белите дробове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com