Признаци на гения: 11 „лоши“ навика, които показват висока интелигентност

2216
Признаци на гения: 11 „лоши“ навика, които показват висока интелигентност
Снимка: iStock/Guliver

Малцина от нас никога не са чували родителите ни да казват „не бъди мързелив“ или „не си яж ноктите“. Но ако нашите родители знаеха как тези навици ще ни помогнат в бъдеще, едва ли биха се опитали да ни откажат от тях. Ние ви казваме колко осъдени навици ни правят по-здрави, по-умни и дори по-богати.

Гризане на ноктите

Изследователите попитали 1000 деца на възраст от 5 до 11 години дали гризат ноктите си и дали смучат палеца си. След 10 години децата с тези „лоши“ навици се оказали по-устойчиви на алергии от тези, които нямат тези навици. Работата е там, че когато гризем ноктите си, премахваме слоя кожа около нокътя. Бактериите и инфекциите попадат там и тялото се научава да се бори с тях от ранна детска възраст. Така че те не причиняват алергии или заболявания в бъдеще.

Отлагате

Има литература, която ни учи да спрем да отлагаме и да станем по-продуктивни. Професор Адам Грант обаче твърди, че отлагането не е мързел, а „чакане на подходящия момент“. С други думи, ако имате идея в главата си, не е нужно веднага да я реализирате. Изчакайте, докато „узрее“ в главата ви.

Закъснявате

Хроничното закъснение ви кара да изглеждате неорганизирани и неучтиви в очите на другите. Но психолозите смятат, че хората, които закъсняват, може просто да са твърде оптимистични. Те наистина вярват, че могат да вземат детето си от училище, да тичат на йога и да купят хранителни стоки само за час.

Експерти: 10 знака, че сте по-интелигентни отколкото предполагате

Оплаквате се 

Има различни видове оплаквания: когато се оплакваме на приятел отново и отново от некоректен шеф и когато говорим директно със същия този шеф. И така, психолозите смятат, че първият тип оплаквания води до нещастие (както за вас, така и за вашия приятел). Сякаш сте в омагьосан кръг: страдате през цялото време, оплаквате се, но не решавате проблема. А вторият вид оплакване – когато изразявате недоволство от човека, който е причината за това – е продуктивно и повишава цялостното чувство на удовлетвореност от живота.

Дъвчете дъвка

Не трябва да правите това по време на интервю, а сами – защо не? Изследванията доказват, че дъвката ви помага да се концентрирате върху задачата, която вършите, и да станете по-продуктивни. Дъвченето на дъвка също намалява нивото на кортизола, хормон на стреса, който повишава апетита и забавя метаболизма ни.

Чистите рядко

Проучване от 2015 г. установи, че разхвърляното бюро е знак за по-продуктивен човек. Твърди се, че около вас има хаос, така че вие ​​вършите работата си по-добре, защото искате да създадете ред някъде.

Мечтаете

Проучване от 2010 г. установи, че хората, които мечтаят, често стават нещастни. Те прекарват толкова много време във фантастичен свят, че вече не са готови да се върнат в реалността. Въпреки това, няколко минути мечти по време на работа са ключът към продуктивността. Превключвате скоростите за кратко време, което ви дава възможност да погледнете по различен начин на работната задача.

Нервни сте

Счита се за неучтиво да се „мърдате“ на стол, да щракате с писалката си или да почуквате с крак. Но пести нервите, казват психолозите. Така давате воля на негативните емоции и не ги задържате в себе си. Същата функция изпълняват спортът, готвенето и изобщо всяка дейност по време на стрес.

Признаци за висока интелигентност

Клюкарствате

Психолозите казват, че настроението и самочувствието ни се подобряват, когато клюкарстваме с приятели. Но има важно предупреждение - клюките трябва да са насочени към това как да помогнете на друг човек. Например, ако приятелката ви се оплаква от връзката си с приятеля си и вие й давате съвет. Случаите, когато просто обсъждате други хора така, не се броят.

Стоите до късно

Психолозите са доказали, че хората, които си лягат по-късно от 23 часа, имат по-висок коефициент на интелигентност. Причината е, че имат твърде много идеи и мозъкът им никога не си почива. Проучванията показват също, че тези хора, които си лягат след полунощ, имат по-високи доходи от тези, които си лягат преди 00:00 часа. Но всяко тяло е индивидуално и мозъкът ви може да няма време да се възстанови с такъв режим (сънят преди полунощ се счита за най-важен).

Използвай думи за пълнеж

Проучванията показват, че речта на тези, които използват думи-пълнители, е по-съзнателна, логична и смислена от тази на тези, които говорят „чисто“. Просто нашият мозък използва „тук“, „накратко“, „харесва ми“ и други думи и звуци, за да си вземе „почивка“, да се концентрира и да формулира по-добре следващото изречение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com