Признаците, че миете косата си прекалено често

4400
Признаците, че миете косата си прекалено често
Снимка: iStock/Guliver

Колкото хора попитате колко често се мие косата, толкова различни отговора ще получите. Истината е, че всеки чува нещичко отнякъде, прилага го, после недоволства при вида на мазната коса и я мие отново. Каквото и да говорим, най-красивата коса е чистата, но и не бива да се прекалява с нейното миене, защото това може да я увреди.

Ето ги признаците, които показват, че миете косата си прекалено често и е време да увеличите интервала от време, през който я държите по-мръсничка:

Разбиха най-големия мит за ежедневното къпане

На всеки е известно, че е необходимо да полага стрателна грижа за личната си хигиена. Редовното взимане на душ е препоръчително за все...

Накъсани краища – често ли посещавате фризьора си, защото все ви се струва, че краищата се накъсват и трябва да бъдат подстригани. Е, не е от фризьора, а от честото миене. То предизвиква обилен цъфтеж на косата и я уврежда. Различните козметични средства, които ползвате, изсушават кожата и косъма, което води до накъсване.

Мазна коса – може би сте забелязали, че косата ви се омазнява прекалено бързо? Ако е така, не обвинявайте ретроградния Меркурий, а себе си, защото явно я миете прекалено често. При измивате, препаратите, които ползвате изсушават косата и тя опитва да компенсира дефицита на своите естествени масла, произвеждайки допълнително. Разбира се, не може да излезете с мазна коса, но ако имате няколко дни у дома, не я мийте. Опитайте да я измиете след няколко дни, за да ѝ покажете, че сте отказвате от честото миене и няма нужда от производство на допълнителни масла.

Суха и сплитаща се коса – ако забележите, че косата изглежда раздърпана, твърде суха и стърчаща, увеличете интервала между отделните измивания. Това ще ви спести накъсване, цъфтеж и трайно увреждане.

Липса на блясък – красива коса без блясък, това е просто кошмар! При честото миене косата губи влагата в себе си и изглежда посърнала, лишена от всякаква енергия и блясък. Подарете си няколко „мръсни“ дни, за да възвърнете блясъка на гривата си.

Какво ще стане, ако се къпем често БЕЗ сапун?

Всички знаем, че сапуните, които масово купуваме по магазините и супермаркетите, не са най-полезните са тялото ни. Чудили ли сте се как...

Значителен косопад – не се учудвайте, ако оставяте след себе си значително количество косми по пода и метете по няколко пъти на ден. Ако нямате друга здравословна причина, то това е поради честото миене на косата. Чрез различни шампоани, балсами и маски, гривата ви губи своите естествени масла, става суха, а това води до падане. Един бонус съвет от нас – никога не сресвайте косата, докато е мокра и ако можете, намалете употребата на сешоар.

Заплетени краища – онези неприятни възелчета, които пречат на лесното разресване и на красивата прическа, се получават именно от прекалено миене. Първо, мокрите косата, после нанасяте препарати, усвояващи нейните масла. Как очаквате тя да запази своите жизнени сили, когато повтаряте процедурата през ден?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньора им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com