Продуктите, които са задължителни за млада и сияйна кожа

5732
Продуктите, които са задължителни за млада и сияйна кожа
Снимка: Pexels

За кожата на лицето трябва да се грижите на всяка възраст. Важно е да изберете препарати за грижа, съобразени с нейните нужди и настоящето ѝ състояние. Как да се грижим, за да се радваме на млад тен? Как да се грижим за капризна, мазна или прекалено суха кожа, с неприятно акне и черни точки?

През целия ни живот по кожата протичат интензивни процеси, които се влияят от начина на живот, храненето, а също и от генетиката. Но за да се радвате на млада и сияйна кожа – трябват ви и някои продукти, които трябва да използвате задължително. Всички те трябва да са съобразени с индивидуалното състояние на кожата ви. Те са сапун, почистващ препарат – тоник или лосион и хидратиращ крем. При особености на кожата може да се наложи да ползвате и допълнителни продукти.

Как да излекувате стресираната си кожа

Всеки физически, психически или екологичен стрес или промяна може да предизвика освобождаване на хормона на стреса кортизол като част о...

И така, младата кожа често се бори с проблеми като акне или сухота в резултат на използването на агресивни продукти против акне. Това се получава, когато се борим с блясъка на кожата, свръхпроизводството на себум, промените от различно естество (включително възпалителни) и чести белези от акне.

От друга страна, от 25-годишна възраст в кожата започват процесите на разграждане и стареене на кожните клетки. Тогава си струва да вземете превантивни мерки, за да забавите признаците на стареене и да направите кожата да изглежда свежа и млада възможно най-дълго.

В грижата за младата кожа е много важно да знаем нейните нужди. В днешно време повечето млади хора, ученици и студенти прекарват дълги часове вкъщи пред компютъра, учат или работят дистанционно. Така те излагат кожата на т.нар електросмог и синя светлина, която се излъчва от монитори и смартфони, което води до производството на свободни радикали и образуването на оксидативен стрес. Това уврежда протеините, липидите и ДНК на клетката, допринасяйки за преждевременни признаци на стареене и дехидратация на кожата. Сухият въздух в домовете също не е благоприятен за поддържане на кожата в добро състояние. След това се наблюдава повишена трансепидермална загуба на вода и нарушения в състава на NMF - естествения овлажняващ фактор на кожата. Стресиращият и интензивен начин на живот на младите хора води до производството на голямо количество хормон на стреса – кортизол.

Когато кожата узрее...

Плодове и зеленчуци за красива кожа

Плодовете и зеленчуците доставят на тялото ни много полезни вещества. Те обаче имат невероятни козметични и терапевтичен ефект при прил...

Юношеството обикновено е истинско изпитание за тийнейджърите. Поради промените в хормоналния баланс, гладката и сияйна кожа става много капризна. Това, от което се оплакват младите хора, са почти неочакваните промени под формата на пъпки, зачервявания и гнойни лезии. Кожата става по-мазна и по нея се появява акне или се оказва по-чувствителна и склонна към изсушаване.

В резултат на съзряването се ускорява работата на мастните жлези, благодарение на което кожата произвежда много по-голямо количество себум. Това от своя страна води до тяхното запушване, и съответно води до образуване на черни точки и в същото време се появяват разширени пори. Друг проблем, с който се сблъскват тийнейджърите, е мазният и грозен блясък на кожата. Всички тези фактори създават идеални условия за развитие на бактериите Propionibacterium acnes, които са причина за гнойни възпаления. Затова е необходимо да се прилагат подходящи грижи, за да се предотврати развитието и разпространението на акне при първите кожни промени – казва експертът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com