Ранното оплешивяване носи риск от рак на простатата

30047
Ранното оплешивяване носи риск от рак на простатата

По принцип ранното оплешивяване не тревожи чак толкова мъжете, тъй като доскоро се смяташе, че  именно тези мъже са много потентни. Някои научни публикации, обаче, свързват явлението с висок риск от развитие на рака на простата. Резултатите от изследването по темата са публикувани от френски учени, според които ранното оплешивяване е пряко свързано с развитието на рака на простата. Специалистите разбират "по-ранно” – започването на падането на косата около 20–та година или малко по-късно.

Последните проучвания, направени от австралийски учени, обаче, повишават възрастовата граница, което автоматично вкарва в рисковата група много повече мъже. При това в новия експеримент са събрани данни на близо 9 500 души, което повишава достоверността на получените резултати.

Още преди повече от 20 години сътрудници от онкологичния център на австралийския щат Виктория поканили над 9000 мъже за участие в изследване, които междувременно станали на 40-69 години. През цялото време било отбелязвано състоянието на косата им. Наблюденията показали, че значителното оплешивяване към 40-годишна възраст  при мъжете е свързано с повишен  риск от ранно развитие на рак на простата.

Предотвратима ли е гибелта на човешката цивилизация

Всички цивилизации рано или късно преживяват криза. Резултатът е бил различен – едни са изчезнали напълно (например класическата ...

С други думи, ако тази болест обикновено се среща при мъже на 65 г. и повече, то при плешивите представители на силния пол заболяването може да се появи на 50-55 г.

Както оплешивяването, така и ракът на простата, се дължи на повишеното ниво на тестостерон в мъжкия организъм.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com