Растения, които пазят дома от лоша енергия

5608
Растения, които пазят дома от лоша енергия
Снимка: vadim kaipov / Unsplash

Дори да не го осъзнавате, в дома ви мебелите, домашните любимци и дори килима отделят опасни съединения за вас и вашите близки. Сред тях са бензолът, формалдехидът, трихлоретиленът, ксилолът. Те могат да се отделят дори от матрака ви. Живеем в градска среда, която не е чиста достатъчно и дори само едно отваряне на прозореца внася и доста бактерии и микроби, но все пак трябва въздухът да се освежава.

Ако тези химикали са прекалено концентрирани в дадено помещение, те могат да причинят главоболие, астма, парене на очите и други заболявания за обитаващите. Ето и кои растения са полезни за дома ви, така че да пречистите въздуха.

Цветя подходящи за спалнята

Растенията внасят красота и уют у дома. Зелените листа и цветове ни карат да се чувстваме по-добре, по-щастливи и да разтоварим след дъ...

Те идват на помощ в компактен размер, тъй като повечето са с декоративни размери. Различни проучвания показват, че следните растения са един от най-добрите избори за пречистване на въздуха у дома.

·         Бамбукова палма – справя се чудесно с пречистването на въздуха от токсини. За да се развива добре изисква директна слънчева светлина и влажна почва, както и достатъчно пространство. Подходящо е за дневната или пък за терасата.

·         Алое – използва се често в козметиката и има своето положително влияние върху организма. Идеално е за помещения, които са с по-малка концентрация на формалдехида.

·         Драцена – известна е още като „драконово дърво“. Тя обича да е топло и влажно, така че през зимата трябва да ѝ осигурите именно такава среда. Успешно се бори с формалдехида, ксилол и бензол. Ще ви свърши работа дори въздухът да е силно замърсен.

Народна медицина за цветята

Покрай отглеждането на всяко едно растение се изисква голяма доза търпение и специфична грижа. Без значение дали живеете в къща с двор,...

·         Сансевиера – това е стайно растение, което не изисква особено големи грижи. Нужно е почвата да не бъде подгизнала, за да не гният корените. Успешно ще неутрализира бензола и трихлоретилена.

·         Фикус – той е полезен във всичките му разновидности. Има нужда от много светлина и топлина. През зимата температурите не трябва да падат под 18 градуса, а поливането да бъде умерено.

·         Бръшлян – той е фино виещо се растение, което не изисква особено големи грижи. Вирее добре и на полусянка, като има позитивно влияние върху различните видове алергии и астма. Правени са различни тестове, които показват, че ако растението е поставено в саксия поглъща близо 60% от праха, който се съдържа във въздуха. По този начин е от полза на хората, които имат дихателни алергии.

·         Бостънска папрат – това растение има най-бързо действие с формалдехида, в сравнение с останалите, които изброихме по-горе.

Ако имате тези неща в дома ви, незабавно ги изхвърлете, защото привличат лошата енергия

Дoмът e нaшaтa крeпocт - мяcтoтo, нa кoeтo ce чувcтвaмe в пълнa бeзoпacнocт и нaпълнo cигурни, чe нищo нe мoжe дa ни нaрaни. Нo тoвa ...

Други мощни градове на въздуха са финиковата палма, филандендронът, хризантемите и монстера. Последните са в декоративни размери и са подходящи за домове, в които няма особено място и не можете да си позволите да отглеждате много големи растителни видове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com