Рецепта за "пай" от червена ряпа

3032
Рецепта за "пай" от червена ряпа
Снимка: Pixabay.com

В тази статия ще ви представим една нетипична рецепта за "пай" от червена ряпа, който може да приготвим у дома. Вижте как: 

СЪСТАВКИ:

½ чаша орехи

4 средно големи цвекло

зехтин

2 лука, фино нарязани на кубчета

8 скилидки чесън, фино нарязани на кубчета

1 кг кестенови гъби 

1 чиа 

500 гр спанак

сол и черен пипер

3 ч. л. сушен розмарин

¼ чаша бяло вино

¼ чаша мая

½ чаша галета

1 лист бутер тесто 

1 супена лъжица соево мляко

едра морска сол, мак или сусам, за украса

БАЛСАМИКО:

240 мл / 1 чаша балсамов оцет

около 100 г / ½ чаша захар 

Инструкции:

Сложете малък тиган на умерен огън и изсушете печените орехи, докато леко покафенеят и ухаят. Уверете се, че ги движите често около тигана, тъй като те лесно изгарят. Загрейте фурната до 200 ° C и подредете тава за печене с парче хартия за печене. Обелете цвеклото. Начукайте 3 ч. л. сух розмарин с 1½ ч. л. едра морска сол в хаванче, докато получите фина розмаринова сол. Намажете цвеклото със зехтин и поръсете с малко от розмариновата сол. Поставете върху тава за печене и поставете в горещата фурна за около 1 час (докато цвеклото може лесно да се пробие с нож). Поставете балсамов оцет и захар в малка тенджера. Оставете го да заври внимателно и го оставете да къкри около 20 минути, докато течността намалее с около ½ и стане гъста. Внимавайте, че той ще стане още по-дебел, след като се охлади, така че не го оставяйте да намалява твърде много. Ако го направите, добавете вода, за да го върнете обратно. Загрейте 3 супени лъжици зехтин в тежък основен тиган. Добавете ситно нарязан шалот в горещо олио (искате да цвърчат, след като се добави в тигана). Пържете на слаб огън, като разбърквате от време на време, докато леко покафенее. Добавете чесън и го запържете за няколко минути, докато омекне и ухае. Нарежете гъбите си на фини зарчета (можете да използвате и кухненски робот), докато пържите шалот и чесън. Сега отстранете една трета от сместа от шалот и чесън и оставете настрана. Добавете нарязани гъби в тигана и покрийте със смес от шалот и чесън. Варете гъбите на умерен огън, докато цялата вода се изпари. Добавете вино в тигана и го оставете да готви. Подправете гъбната смес с част от розмариновата сол и черен пипер. Оставете го да се охлади. След като изстине, добавете яйце чиа и разбъркайте добре. Сместа трябва да е лепкава, но не и водна. Поставете спанак в затоплен тиган с капак. След като изсъхне, оставете го да се охлади напълно. След като изстине, изцедете цялата вода от спанака с ръце или кърпа от муселин. Преминете спанака два пъти или дори три пъти, за да сте сигурни, че е възможно най-сух. Поставете спанака в голяма купа, подправете с розмаринова сол, черен пипер и хранителна мая. Добавете шалот и смес от чесън, които сте заделили в стъпка 6, ¼ чаша галета и сгънете препечени орехи.

МОНТАЖ

Постелете тава за печене с нов лист хартия за печене и загрейте фурната до 200 ° C. Набрашнете много леко хартията за печене и поставете върху нея размразен лист бутер тесто, така че по-късият ръб на тестото да е обърнат към вас. Определете дълга, тясна зона, където подаващата смес ще бъде подредена. Поставете го на около 5 см от ръба на сладкиша, така че сладкишът от другата страна на пълнежа да е достатъчно дълъг, за да бъде сгънат върху пълнежа. Оставете 5 cm в полето и в краищата, за да можете да сгънете добре краищата. Разпръснете малко допълнителни галета върху сладкиша, под пълнежа, за да предотвратите мокро дъно . Започнете стека, като направите дълъг правоъгълник със сместа от спанак. Притиснете го добре с ръце, така че да е плътно опакован. Поставете четири печени цвекло на дълъг ред върху спанака. За по-голяма стабилност може да искате да шиште всички цвекло заедно с дълъг дървен шиш, който можете да извадите след нарязване. Сега оформете гъбената смес върху цвеклото, като се уверите, че тя запълва плътно всички кътчета. И накрая, сгънете сладкиша върху пълнежа възможно най-плътно - добре е да имате още един чифт ръце тук, за да сте сигурни, че сладкишите са плътно увити около пълнежа. Запечатайте го заедно с полето от 5 см / 2, което сте оставили от другата страна. Ако има твърде много припокриване, изрежете излишъка. Увийте сладкиша в двата края, както бихте увили подарък. Направете плитки разрези на върха с остър нож. Намажете соевото мляко и аквафаба и поръсете отгоре с вашата гарнитура по избор - аз използвах черна сол. Направете три малки дупки в сладкиша (отстрани, където е шевът), за да сте сигурни, че парата може да изтече по време на печенето и сладкишът не се пръсне. Печете около 60 минути, до златисто. Сервирайте с любимите си гарнитури, залети с балсамовата редукция, която сте направили по-рано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com