Ровенето в чуждият телефон от ревност убива любовта

4567
Ровенето в чуждият телефон от ревност убива любовта
Снимка: iStock/Guliver

Ревността е един от най-големите проблеми в една връзка, както и основен причинител на конфликти и раздели. Прекалената ревност е индикация за това, че вие се страхувате да загубите даден човек и не сте сигурни в качествата си. Не се смятате за достатъчно добри за половинката си и постоянно се опитвате да я предпазите. Но в същото време получавате точно обратния ефект. Днес ще ви дадем няколко съвета за това как да контролирате ревността си и да не задушавате човека отсреща. Ето и кои са те:

Не прекалявайте с въображението си

Не си създавайте излишни сценарии в съзнанието, ако половинката ви е излязла без вас. Заради такива ситуации и ваши измислици ще създадете неприятности на самите себе си, защото по този начин показвате, че нямате доверие на любимия човек и постоянно се съмнявате в него, което води до нови конфликти и разправии.

Бъдете сигурни в себе си

Ако сте достатъчно самоуверени и знаете какви качества притежавате, вие няма да се страхувате толкова от загубата на половинката си, защото знаете, че сте добър партньор. Хубаво е, ако намерите най-изконната причина за ревността ви – имате ли реален повод да сте толкова подозрителни, или просто е нещо от съзнанието ви? Разрешете този проблем. Първо трябва да се изясните със себе си и мислите и чувствата си, за да върви всичко добре в една връзка. Болната ревност може да доведе до раздялата, от която така се страхувате.

Разговаряйте с половинката си

Когато споделяте емоциите си и казвате какво ви притеснява, вие може да разрешите проблема навреме и без излишни караници. Комуникацията е най-важната част от една връзка. Половинката ви няма как да знае какво ви съмнява във всеки момент. Доверете се и не си играйте с въображението си, изяснете нещата навреме. Изказвайте нещата, такива каквито ги мислите и това не само че ще предотврати редица нежелани последствия, но и ще заздрави връзката ви. Не пазете всичко в себе си и не се тормозете напразно, споделяйте и ще видите колко по-добре вървят нещата.

Избягвайте негативните мисли

Когато започнете да си въобразявате разни неща – спрете. Замислете се за това колко сте щастливи във връзката си и колко обичате половинката си. Акцентирайте върху позитивното, негативите само ще усложнят нещата, ако ги задълбочавате. Не мислете за минали разправии и случки, важно е настоящето и какво се е променило след тях. Ако показвате недоверие към любимия, ще го отблъснете и дори тази ви грешка може да доведе до раздяла, направете услуга на себе си и премахнете всички негативни емоции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни
Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Бог извикал всички хора и на всеки човек връчил кръст, който той трябва да носи до последния си дъх. Посочил им пътя на живота и благословил да вървят...