X
 
 

Руски кмет купи коледна елха за града за 18 млн. рубли

1370 1
Руски кмет купи коледна елха за града за 18 млн. рубли
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Градските власти на Кемерово решиха да закупят ново коледно дърво за 18 милиона рубли (около 300 000 долара), защото предишното е монтирано 11 години подред и е "морално остаряло", каза пред репортери кметът на града Иля Середюк, цитиран от РИА Новости, предава БГНЕС.

"Всяка година трябваше да се увеличава финансирането за ремонт (на старата коледна елха). Тя имаше тригодишна гаранция. Всяка година клоните, светодиодите излизат от строя. Според експерти 30 процента от клоните не функционират. Може да се възстанови, изразходвахме 300-400-500 хиляди рубли годишно “, каза кметът.

Знаете ли какво е Синдром на коледната елха?

С приближаването на Коледа наближава и атаката на Синдрома на коледната елха. Това заяви алерго-имунологът Кара Уада от щатския универс...

Той отбеляза, че Кемерово се обновява, „ движи се напред“, затова градът трябва да има нова, високотехнологична елха, коятоима около 1900 клона, 239 000 светодиоди и отговаря на съвременните изисквания за дизайн.

Тя има повече от хиляда програми и всеки ден можете да променяте програми, можете да показвате надписи, модели", обясни Середюк.

Кметът също подчерта, че дървото, купено за Кемерово, не е най-скъпото. Според него на уебсайта на производителя е имало новогодишни дървета за 29 милиона рубли, дори за 35 милиона.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители