Самолюбие и вътрешна празнота: Как да разпознаем психопата?

7292
Самолюбие и вътрешна празнота: Как да разпознаем психопата?
Снимка: iStock/Guliver

При споменаването на думата „психопат“ във въображението ни често си представяме мъж. Вероятно това е резултат от усилията на средствата за масова информация – почти всички психопатни образи във филмите, книгите и дори музиката са мъжки. Има обаче и жени с тази структура на личността. Как ги разпознавате?

Почти невъзможно е да се разбере как мисли една жена психопат, защото това противоречи на човешката природа.

Личността и поведението на такава жена са съставени от чисти парадокси. Тя майсторски лъже, а сега реже истината с нож. Той нарочно казва гадни неща в лицето ми, но веднага се разкайва и моли за прошка. Искрено съчувства, дава съвети, съчувствено предлага помощ - и изведнъж отказва под правдоподобен предлог.

Тя е неуморна, ако иска да постигне целта си, но умело избягва важните неща. Какви други черти имат тези жени?

СМЕС ОТ НАСЛАДА И СПОР

Заблуждавайки хората, психопатите изпитват странна смесица от презрение и наслада. Те са изненадващо проницателни и знаят точно кои „бутони“ да натиснат, за да накарат някой да страда, и да получат за себе си още една победа. Дори собствените им деца го получават. В крайна сметка всичко се прави спокойно, сякаш трябва така да бъде.

Психопатите умишлено измъчват и разстройват другите, за да се наслаждават на собствения си успех и да се чувстват превъзходни. Ентусиазмът обаче бързо отминава. Скоро такива жени започват да се ядосват.

ПАТОЛОГИЧНО САМОЛЮБИЕ

Как да разпознаем психопата

Често използваме думата психопат, но какви са чертите на този тип хора. Ето кои са те според Де Бекър. Сред характеристиките на престъ...

Повечето психопати осъзнават, че се държат неадекватно. За да компенсират този недостатък, те се опитват да бъдат център на внимание. Например те се преструват, че са душата на компанията, за да очароват всички и да спечелят симпатиите.

Всъщност те наблюдават и са готови да обслужват егоистичните си стремежи. Те летят през живота, търсят някой, когото да използват за собствените си цели, и след това планират как да го направят. И често се нарича "приятелство".

ОСТЪР УМ

Те не трябва да се считат за умствено изостанали. Те са изключително умни и изобщо не страдат от психични заболявания. На томографските изображения ясно се вижда, че в мозъците на повечето психопати няма аномалии, а само малки разлики. Тяхната амигдала, област от мозъка, свързана с емоциите, е малко по-малка от нормалното.

Защо са такива? Никой не знае това. Психопатия се нарича разстройство, отклонение, дефект. Но в същото време психопатите са доста рационални и знаят какво правят. Освен това изследванията показват, че тяхното поведение е резултат на избор.

Психопатите си падат повече по моментните наслади

Мозъците на психопатите са констуирани по такъв начин, че отдават по-голяма важност на непосредствените, моментни наслади в живота, вме...

ПУСТОТА В ДУШАТА

Какво се случва в душата на такива жени? Мнозина вероятно са чували как психопатите казват във филмите: „В мен има празнота“. Въпреки че това чувство е ясно свързано с погрешни представи за себе си, то най-често е мимолетно и непостоянно.

НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАЙТЕ

Не се поддавайте на желанието да съжалявате психопатите. Зад този параван, макар и много правдоподобен, се крият хищнически и пресметливи намерения. Отпуснете ли се, ще бъдете унищожени - вербално, емоционално, психологически или физически.

Не е толкова лесно да ги разпознаете. Отдалеч те са самото очарование. Но ако се вгледате внимателно, ще можете да различите истинската им коварна природа. Просто бъдете нащрек и не се приближавайте твърде много.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com