Саудитски духовник забрани да се правят снежни човеци

27508
Саудитски духовник забрани да се правят снежни човеци

Позицията на виден саудитски духовник по отношение на снежните човеци предизвика вълна от мнения в Twitter, много от които крайно негативни.

Саудитският духовник обяви религиозно предписание (фетва), която забранява правенето на снежни човеци, защото това било "антиислямско", предаде Reuters. Въпросът за снежни човеци му бе поставен след обилните снеговалежи в резултат на зимната буря, засегнала северните части на страната край границата с Йордания.

Снежен човек е бил забелязан в Англия

Вярвате ли в чудовището от Лох Нес, Голямата стъпка и... Снежния човек? Ако не вярвате, то отново ще разбудим любопитството ви с новина...

"Не е разрешено да се правят статуи от сняг дори и на игра или на шега", отговори шейх Мохамед Салех ал Мунаджид, пише БЛИЦ. Според него правенето на снежен човек означава създаване на подобие на човешко същество - нещо, което се смята за грях според строгата интерпретация на сунитския ислям.

"Бог е дал на хората възможност да майсторят (и изобразяват) каквото си искат, ако то не е нещо, което има душа - например дървета, кораби, плодове, сгради и т.н.", писа в отговора си духовникът.

Неговото отсъждане предизвика бърз отзвук в Twitter, особено от хора, представящи се с арабски имена. "Те се страхуват от всичко за вярата си - болни мозъци", писа един от потребителите, последван от редица още с подобно мнение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно