Седем начина за общуване на щастливите двойки

2641
Седем начина за общуване на щастливите двойки
Снимка: iStock/Guliver

Чудите се как щастливите двойки общуват помежду си и се радват на добра комуникация? В тази статия ще дадем не един, а цели седем отговора на този въпрос, благодарение на класацията на yourtango.com

1. Бъдете честни относно желанията си

Добрата и ефективна комуникация е здравословна реципрочност и на двете. Но ако се чувствате заключени от потенциала на брака си поради лоша комуникация, важно е да бъдете честни относно вашите нужди. Жените, които се оплакват, че мъжете им няма да говорят, често наистина искат мъжете им да слушат. Не само слушане с едно ухо и излизане от другото, но и слушане със сърце.

2. Създайте безопасност

Всичко може да се споделя, когато средата за споделяне е безопасна. Ето защо работата с терапевт може да създаде такива пробиви, когато не знаете как да накарате съпруга си да общува. Липсата на комуникация често е признак на страх. Следователно е наложително никога, никога да не използвате думите на съпруга си срещу тях. Заклехте се да обичате, закриляте и цените. Кога и как си помислихте, че ще трябва да спазвате тези обети, ако не, когато общувате? Бъдете безопасното място на съпруга си за кацане. Погрижете се добре за сърцето на съпруга си и вижте какво излиза, когато го направите.

3. Прегърнете различията си

Можем да се шегуваме по цял ден колко са различни мъжете и жените. Но ако не се поучим от разликите и не приложим уроците, просто губим ценна информация. Що се отнася до комуникацията, мъжете и жените имат не само различни стилове, но и различни нужди. Жените жадуват за съпричастност, мъжете - за уважение. И техните стилове на общуване отразяват тези различия. Седенето лице в лице може да ви създаде напрежение, поради което да седите рамо до рамо и да се редувате в разговор може да е по-удобно. Важното е, че всеки от вас се стреми да разбере другия. Научете любовния език на съпруга / та ... и го говорете.

4. Слушайте с намерение

Слушането не е игра, която чака. Това е учебна мисия. Търсите информация, която ще ви помогне да опознаете и обичате съпруга си по-интимно. Няма да наблюдавате или чувате нюансите на информацията, ако просто чакате съпругът ви да спре да говори, за да можете да кажете това, което искате да кажете. Слушайте тихо. Слушайте състрадателно. Слушайте без преценка. Не заменяйте, нападайте или попълвайте безшумните пропуски. Дори успокояващите коментари могат да спрат потока на вашия съпруг и тяхното доверие в безопасността на разговора.

5. Задавайте отворени въпроси

"Добре ли си?" вероятно ще ви даде "Да" в отговор. "Как се почувствахте, докато слушах как Кларкс говори за отстъплението си?" отваря вратата за истинска дискусия. Чрез задаване на отворени въпроси е по-вероятно да научите колко много наистина иска вашият съпруг да сподели.

6. Времето, времето, времето е всичко

Не повдигайте тежки теми, когато и двамата сте уморени. Комуникацията е успешна, когато партньорите я настроят да успее. Бъдете внимателни един към друг и съответно изберете времето си.

7. Не очаквайте (или се представяйте за) читател на мисли

„Той просто трябва да знае“ или „Тя може да разбере“ настройва връзката ви за провал, особено когато към предложенията са свързани очаквания. Невероятно несправедливо е да не поемате отговорност за съобщаването на това, което искате или имате нужда, ако очаквате другият да го изпълни. Неизбежно вашият съпруг няма да чете мислите ви правилно и двамата ще се огорчите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com