Шест растения, които внасят добра енергия в дома ни

38659
Шест растения, които внасят добра енергия в дома ни
Снимка: iStock/Guliver

Всички обичаме растения и цветя у дома.

А в тази статия ще разгледаме шестте растения, които ще внесат най-добра енергия в дома ни: 

Растенията, които ще внесат положителна енергия в дома ви

Ако имате тези растения в дома си, тъй като всичко в живота ще бъде магически коригирано. Ето един актуален рейтинг на стайни растения,...

1. Каучуково дърво

Родом от Азия, те имат заоблени листа, за които е известно, че символизират изобилие, щастие и богатство. Твърди се също, че каучуковите дървета премахват токсините и отрицателната енергия от въздуха. Рецептата за поддържане на цъфтежа на каучуково дърво? Ярка, непряка слънчева светлина, добре дренираща се почва и добро поливане всяка седмица или две.

2. Змийско растение

Известно още като Сансевиерия – толкова е лесно да се грижите за него. От пълно слънце до слаба светлина, змийските растения процъфтяват почти навсякъде. Трябва да поливате змийското си растение само на всеки три до четири седмици. Това е невероятно растение, тъй като абсорбира токсините от въздуха през нощта и освобождава кислород, като дава възможност за добро здраве и положителна енергия на хората в неговото пространство.

3. Дърво на живота

Знаем, че това много ще ви изненада, но тези растения трябва да се отглеждат в банята

Хората, които обичат растенията и не лишават домовете си от красотата им, са наясно с редица специфики, свързани с тях. Мнозина избира...

Те са свързани с пари и късмет поради малките си листа с форма на монета. Те са сукуленти, които съхраняват вода в пълните си листа, така че не е нужно да се поливат често. Тези растения обичат непряка, ярка светлина и саксията да изсъхне добре преди следващото поливане.

4. Евкалипт

Винаги, когато вашето пространство се нуждае от енергийно освежаване, помислете за евкалипта. Поради терапевтичните си свойства, миризмата на евкалипт се свързва с ново стартиране и почистване. Закачете няколко клона изсушен евкалипт под душа си, за да култивирате спа атмосфера. След като банята стане хубава и изпарена, евкалиптът ще пусне своя ментов аромат.

5. Бамбук

Роден в Югоизточна Азия и тропическите дъждовни гори в Африка, бамбукът символизира късмета и просперитета във фън шуй. Смята се, че късметът, свързан с това растение, се определя от броя на стъблата в подредбата. Например, едно стъбло представлява единство. Две стъбла представляват любовта. Три стъбла представляват щастие, богатство и дълъг живот. И седем стръка представляват добро здраве. Може да се отглежда във вода или почва- всичко, от което се нуждае, е ярка, непряка светлина и топло пространство за растеж.

Как да пресаждате растенията си, без да ги убивате

Тъй като планираме второ лято на социално дистанциране, може би ще се погрижите да превърнете терасата си в градина, като сте поръчали...

6. Фикус Женшен

То е бонсай тип растение, за което се казва, че носи късмет и хармония. Ако получите подарък от растение тип бонсай, смята се, че състоянието двойно се усмихва на подаръка. С други думи, това растение прави страхотен подарък за домакинство дори за родителите на начинаещи растения. Всичко, от което се нуждае е ярка светлина, влажност и от време на време поливане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com