Социалните мрежи намаляват желанието за сериозна връзка

20769
Социалните мрежи намаляват желанието за сериозна връзка
Снимка: Thinkstock

Хората, които са често активни в социалните мрежи, особено в Туитър, не са моногамни, по-често изневеряват и се разделят с партньорите си, установи американско проучване.

Изследването е направено от специалисти в университета в щата Мисури, които съветват двойките да разредят посещенията си в социалните мрежи, тъй като те намаляват желанието им за сериозна връзка и съсредоточават вниманието им към много и краткотрайни афери.

Турският президент се възпротиви и наруши забраната на Ердоган за Twitter

Турция огранични достъпа до Twitter след като премиерът на страната Реджеп Ердоган се закани да го стори само някоко часа по-рано. Прич...

Когато хората имат дори минимален проблем в отношенията с партньора си, те най-често се ориентират към комуникация със случайни абонати в медийното пространство и по този начин допълнително усложняват връзката си. Емоционално и физически в социалните мрежи винаги може да се намери човек, който да изпълни желаните нужди на потребителите.

Сексологът и автор на проучването д-р Ерик Андерсън определя различните сайтове за комуникация като последица, а не причина за конфликти в дълготрайни взаимоотношения. "Изследването показва, че хората, които са недоволни от връзката си, са много по-склонни да търсят утеха другаде, когато имат профил в различни сайтове. Най-сигурният начин бързо да се отървем от мъката са именно контактите ни в Туитър, Фейсбук или друга социална мрежа", коментира той.

Според проучването Туитър не е създаден като сайт за запознанства, но в същото време е неутрален терен за общуване с човек от противоположния пол.

Източник: БГНЕС

Мозъкът ни приема емотиконите за истински лица

Емотиконите от социалните мрежи променят начина, по който мислим. Според австралийските учени, употребата на лица от точки и скоби зад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com