Списък с нещата, които да изхвърлите от дома преди Нова година

9215
Списък с нещата, които да изхвърлите от дома преди Нова година
Снимка: moritz320 / Pixabay

До Новата 2023 година не остава много време, което означава, че е време да украсите дома си и да го освободите от нещата, които го затрупват. Експертите препоръчват помещенията да се „почистват“ постепенно, за да не се претоварвате и неволно да изхвърлите нещо, което наистина може да ви бъде полезно. Стъпка по стъпка почистването няма да отнеме много време и усилия, но ще ви е от полза.

1. Съдове. Важно е от време на време да проверявате съдовете, за да не затрупвате кухненски шкафове и скринове с ненужни неща. Първо, важно е да се отървете от тези съдове, които са загубили своята функционалност: покрити с пукнатини, драскотини или просто не ви харесват. Същото важи и за съдовете "за празниците". Няма смисъл да държите неща, които се използват само няколко пъти в годината - ако са красиви, тогава трябва да се ползват ежедневно, а не да събират прах в шкафа.

2. Дрехи. Многото дрехи не са повод за гордост. Разбира се, да имате дрехи за всеки случай е важно, но трябва постоянно да преглеждате гардероба си. Тези дрехи, които не са докосвани повече от година, едва ли ще бъдат полезни, което означава, че могат да бъдат подарени, дадени за благотворителност или рециклирани. Същото трябва да се направи и с онези неща, които са станали малки, скъсани или имате твърде много бройки.

3. Сувенири. Разбира се, всеки от нас има някои неща, които просто не искаме да изхвърлим. Това могат да бъдат фигурки, билети, играчки и други дреболии, които запазват незабравими моменти. Тези неща могат да бъдат оставени, но техните запаси също могат да бъдат намалени. Безкрайни черупки, огромен брой магнити и ключодържатели могат лесно да бъдат раздадени, защото е малко вероятно да можете да ги използвате. Трябва да оставите само най-скъпите на сърцето ви неща, без да претрупвате пространството и лесно да се отървете от всичко, което започва да пречи.

4. Книги и списания. Много от нас държат огромно количество хартиени продукти у дома , някои от които се установяват на рафтовете без допълнителна употреба. Преди новогодишните празници трябва да разредите редиците им - книги, които вече не искате да четете, могат лесно да бъдат препродадени или занесени в библиотеката, а купищата списания могат да бъдат предадени за рециклиране. Ако съдържат важни бележки, те могат да бъдат изрязани и запазени в малка папка. Подобно „почистване“ ще бъде добро, защото хартията заема много място и изисква редовно почистване от прах.

5. Счупени неща. Често имаме предмети, което планираме да поправим, но никога не го правим. Стари мобилни телефони, изгорял тостер, ненужен миксер или огромен кухненски робот, който заема половината шкаф или плот - всичко това може просто да се окаже битов боклук. Можете да управлявате тези неща разумно, като се спасите от необходимостта да пренареждате нещата отново и отново и да си обещаете да ги използвате, поправите, дарите или продадете. Това трябва да стане незабавно, за да не изпитвате угризения на съвестта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com