Средства за лечение на акне, които наистина работят

3348
Средства за лечение на акне, които наистина работят
Снимка: iStock/Guliver

Акнето е изключително неприятен козметичен дефект, който, когато е тежко изявен, нарушава качеството на живот, причинявайки липса на самочувствие, самоизолация, депресия. Страдащите от акне тийнейджъри са чувствителни на тази тема, тъй като психиката им още не е укрепнала и асоциират Аз-а единствено с външния си вид. Това в съчетание с подигравки от съученици обяснява защо са склонни да нанесат десетки продукта против акне, опитвайки се да се избавят от него на всяка цена. Тази практика е напълно погрешна. Лечението е отговорна задача, състояща се в много повече от маска и изсушаващи гелове, и започва с определяне на причините за състоянието. Кои са средствата, които наистина действат при акне?

1. Консултация със специалист

Под специалист разбираме лекар, а не козметик. Салоните за красота могат да подпомогнат лечението, но само след нужните изследвания. Дамите, страдащи от акне, трябва да проследят хормоните си. Често повишените нива на андроген и естроген са предизвикващите акне чрез уголемяващия ефект върху мастните жлези, който имат. Поддържането на тези хормони в граници ще подобри състоянието. Орална контрацепция също често се оказва решение на проблема.

2. Ако хормоните са наред, но акнето е факт, преосмислете храненето

Доказано прясното мляко, шоколадът и бързите въглехидрати влошават състоянието. Минаването на кето режим в съчетание с подходяща козметика ще помогне.

5 неща, които ни казва акнето

Ако не сте на 17 години и често имате проблем с акнеична кожа, то обърнете внимание какви сигнали ви дава тази реакция на организма: 1...

3. Чаено масло

Като казахме козметика, има евтини средства, които са изключително активни в лечението на акне, пълни са с полезни вещества, не изсушават кожата прекалено много, не я карат да се люпи. Сред тях е чаеното масло. Използвано директно върху проблемното място или под формата на твърд стик, продуктът изсушава и премахва пъпките, оставяйки кожата пречистена. Стиковете с чаено масло са лесни за употреба, обикновено имат зелен цвят, поради което се нанасят вечер преди сън след почистване на лицето. Не размазвайте, нанесете върху пъпките и оставете така. След няколко нощи ще сте благодарни за съвета.

4. Измиващите средства трябва да бъдат нежни, неагресивни

Колкото по-естествени, толкова по-добре. Ако пресушите кожата, ще нарушите обвивката ѝ и ще предизвикате още по-усилено производство на себум, което ще влоши ситуацията.

5. Глина

Шоколадът причинява кожни проблеми

Дълго време се смяташе, че връзката между яденето на шоколад и акнето е само мит, но ново изследване на учени от Маями доказва, че ка...

В случай, че кожата е свръх мазна, разчитайте на природата и се доверете на глината. Каолинът и зелената глина премахват излишния себум, пречистват и възстановяват.

6. Не по-малко важен е кремът за лице

Мазната и акнеична кожа също се нуждае от овлажняване. Кремът обаче трябва да е некомедогенен, да не запушва порите и да е съобразен с проблема. Изключително полезна е медицинската козметика – заложете на крем против петна от акне, за отпушване на порите или лечебен. Търсете продукт, съдържащ LHA и салицилова киселина, които ексфолират, без да дразнят кожата, цинк, който е от съществено значение за лечението на акне, procread, който предпазва от образуване на белези и петна след пъпките и постепенно заличава наличните, piroctone olamine, борещ се с акнето на бактериална основа. Ако причината за акнето са бактерии, то антибиотични разтвори или вътрешен прием по предписание от специалист ще помогнат.

7. Изпробвайте лазерно лечение

Не се отчайвайте, не сменяйте веднага продукта, трябва време, за да подейства. Бъдете постоянни и последователни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com