Страхотни начини да се предпазим от МАЗОЛИ и рани от нови обувки

7248
Страхотни начини да се предпазим от МАЗОЛИ и рани от нови обувки
Снимка: ПР

Всеки се е сблъсквал с поне един модел обувки, в който е влюбен на външен вид, но за съжаление ни причиняват мазоли и ожулвания и избягваме тяхното носене. Раничките и мехурите, които се получават почти веднага, попречват на работата или разходката ни, както и ни създават дискомфорт за дни наред. Нека видим обаче няколко начина, чрез които можем да избегнем това неприятно състояние и да се радваме на новите си обувки без наранявания:

Крем

Не е изключено зимните ви обувки, изработени от естествена кожа, да се свият след определен период. Това се случва, защото кожата изсъхва леко, но бързо можете да поправите явлението. Необходим ви е бебешки крем, който да нанесете върху обувките и да оставите 3 часа. След това премахнете внимателно и обувките ви отново ще са възвърнали стария си вид, дори ще приличат на още по-нови. Ако нанесете такъв овлажнител и в областта на петата и вътрешната част на обувката, ще се предпазите и от появата на мазоли.

Как да се справим с мазолите?

Проблемът с мазоли по краката засяга много хора, независимо от пола и възрастта. Малките части от кератинизирана кожа обикновено се при...

Стик дезодорант

Ако вече е късно за предпазване и по кожата ви са се образували мазоли и ранички, вземете деозодорант под формата на стик и нанесете върху мазолите и краката. Така се предпазвате от появата на повече мазоли, а и краката ви ще се плъзгат по-лесно в обувките, без да се създава допълнителен дискомфорт.

Лед

Ако новите ви обувки ви стягат съвсем леко и не може да изтърпите този дискомфорт на краката си, най-лесният и ефективен начин да разширите обувките е чрез помощта на пликче с лед. Вземете торбичка с вода, поставете я в тесните обувки и пъхнете за едно денонощие във фризера. Със замръзването на водата обувките ви ще се отпуснат на ширина.

Тази тинктура се бори с неприятните мазоли и кокоши тръни

Мазолите и неприятните кокоши тръни са болезнени и създават невероятен дискомфорт. Хората предприемат какви ли не начини да се преборят...

Стари вестници

Още един познат ни от много години трик, чрез който може да отпуснете обувките си. Накъсайте вестника, намокрете го, смачкайте и пъхнете в обувката. Когато листчетата изсъхнат, обувките ви ще са се разширили достатъчно, че да не ви създават ожулвания и мазоли. Важно е обаче да оставите вестника да изсъхне по естествен начин, без вашата намеса.

Алое вера

Алое верата има успокояващо свойство върху кожата, включително и тази на краката. Освен да успокоява вече появили се рани, гелът от алое вера може да предпазва и от мазоли на краката. Като допълнение, той има и антибактериален ефект. Нанесете от гела върху петите и участъците, на които се образуват рани и масажирайте, докато попие. Ако вече са се появили мазоли – нанасяйте 2 пъти дневно за по-бързото им премахване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com