Страхувате се от ботокс? Банановата кора е по-добра за намаляване на бръчките

11622
Страхувате се от ботокс? Банановата кора е по-добра за намаляване на бръчките
Снимка: iStock/Guliver

Вероятно сте виждали вирусни хакове за красота и грижа за кожата във вашите социални медийни канали. Привлекателността на тези хакове е, че те обещават да върнат часовника за една нощ – почти като "фея с вълшебна пръчка". Никой не може да гарантира, че ще работят, тъй като нуждите от грижа за кожата варират - но всичко, което може да работи, си струва да се опита, нали? Да и не. Ключът към тестването на тези тенденции за красота е да научите нещо повече за тях, за да сте спокойни, че са безопасни.

Сред най-новите тенденции за красота в TikTok е "естественият ботокс", хак, който включва натъркване на вътрешността на зряла бананова кора върху лицето ви, за да минимизирате бръчките. Много жени хвалят този хак като по-евтина, по-бърза и по-малко инвазивна алтернатива на инжекциите с ботокс. Взети заедно, видеоклиповете на TikTok, показващи хака в действие, са събрали над 81 милиона гледания. Но популярността не винаги означава ефикасност. И така, попитахме двама експерти по грижа за кожата дали този естествен ботокс наистина работи за намаляване на бръчките с течение на времето.

4 опасни навика, които състаряват лицата на жените

Всяка дама се опитва да запази младостта по един или друг начин. Оказва се обаче, че каквито и усилия да полагат жените, ако имат някои...

Действително ли банановите кори действат като естествена алтернатива на ботокса?

Накратко, няма научни доказателства, доказващи, че банановите кори са ефективно средство за намаляване на бръчките. Битува мнението, че банановите кори помагат за стягане на кожата. Те съдържат силиций, заедно с витамини А и С. Валери Апарович, сертифициран козметик и естетик и ръководител на научен екип в OnSkin, обяснява как тези елементи се борят с бръчките:

Силиций: Този микроелемент е от съществено значение за оптималното производство на колаген и активирането на хидроксилиращите ензими, които повишават здравината и еластичността на кожата. Освен това, работи за задържане на влагата и добавя гладък ефект към външния вид на кожата.

Витамин А: Този витамин подобрява тена и стегната текстура на кожата, което помага за изравняване на тена и намаляване на фините линии и малките бръчки. Кожата има по-стегнат и гладък вид и не е толкова податлива на бръчки, като по този начин се явява прревенция за появата на нови бръчки.

Как да използвате солта, така че да премахнете бръчките и то само за няколко дни

Солта е нещо, което се намира във всеки дом и се използва за всякакви гозби. Но също е и идеална за решаване на проблеми с външния вид,...

Витамин C: Този витамин ревитализира и озарява кожата. Освен това, изсветлява хиперпигментирани петна. Известен със своите сили за повишаване на колагена, витамин С поддържа устойчивостта и еластичността на кожата. Той укрепва стените на капилярите, което е особено важно за хора с розацея. Витамините C и A действат като мощни антиоксиданти, за да помогнат за неутрализиране на клетъчните увреждания от свободните радикали, свързани с ускореното стареене.

Може да звучи странно, но натриването на банановата каша върху лицето ви може допълнително да има ексфолиращи свойства, тъй като ще премахне мъртвите кожни клетки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Как се пише: ранглиста или ранклиста?

7 упражнения, които ще направят всяка жена богиня в леглото

Защо в Япония не пият вода по време на хранене?

6 модни навика, които ви карат да изглеждате като момиче от бедно семейство

Защо китайските мъже обичат да показват корема си на публични места?

Каква е разликата между резене и копър?

Подходящи ли са за диета доматите?

Ето как приготвят пържените картофки в ресторантите и те винаги са перфектни

Храните, с които най-добре се комбинира сиренето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно