Странни Гинес рекорди, за които не подозирате

2185
Странни Гинес рекорди, за които не подозирате
Снимка: iStock/Guliver

Някои ексцентрици са толкова горди със своите странни и необичайни постижения, че бързат да ги споделят с целия свят или дори да провокират други да счупят техните рекорди. Понякога хората поставят самостоятелни световни рекорди, а понякога цели тълпи се събират за невероятни демонстрации. Представяме ви колекция от странни Гинес рекорди, за които дори не подозирате:

Най-възрастната проститутка в света

Най-възрастната жена в най-старата професия в света е на 87 години и живее във Великобритания. Името на дамата е Шийла Фогел-Рег и все още няма да се пенсионира. Освен това тя стана проститутка на 83-годишна възраст веднага след смъртта на втория си съпруг. Шийла се хвали, че в най-добрите си дни е имала по 10 клиента на смяна.

Човекът с най-много рекорди „Гинес“

Най-голям брой пчели върху човешко тяло

Световният рекорд за брой пчели, покриващи човешко тяло, е поставен от китайския пчелар Ше Пинг. Съдиите не преброиха всяко насекомо поотделно, а вместо това действаха по-рационално и претеглиха всички пчели. Оказа се, че новият рекорд е цели 45 килограма жужащи насекоми! Така Пинг счупи предишния си рекорд, който беше 33,1 килограма. Предишният рекордьор, който беше надминат от китайски пчелар, отбеляза 22,6 килограма пчели.

Най-много живи гърмящи змии, които се побират в устата на един човек

Звучи и изглежда отвратително, защото е много по-приятно да ядеш хамбургери, отколкото да пъхаш гърчещи се змии в устата си. Рекордът беше поставен от мъж на име Джаки Биби, а целият свят стана свидетел на това зрелище на телевизионните екрани. На снимката Джаки държи в устата си цели 11 отровни усойници.

Най-тънката талия

Кати Юнг е на 73 години, но възрастта не пречи на американката да бъде "Кралицата на корсета". Жената твърди, че го носи денонощно, така че талията й да е най-тънката в света. Очевидно 24-часовото самоизтезание наистина работи. Кати е световен рекордьор с обиколка на талията от 38 сантиметра!

Китайски сгъваем смартфон влезе в Книгата на рекордите на Гинес (ВИДЕО)

Най-голям брой яйца, счупени от брадичката за 1 минута

Мъж от южноиндийския град Тиручиапали искаше да влезе в Книгата на рекордите на Гинес и успява! Драгън Джетлий държи световния рекорд за счупване на сурови яйца със собствената си брадичка. За минута той счупи цели 150 броя! Индиецът обаче не беше първият, който успя да влезе в регистъра на световните постижения. Драгън счупи рекорда на италианец на име Лео Мондело, който успя да счупи 130 яйца с брадичката си за минута.

Балансиране на най-високото опънато въже

Швейцарският въжеиграч Фреди Нок притежава цяла колекция от световни рекорди. Едно от тях е ходенето му по въже между алпийския връх Бернина на надморска височина над 4000 метра и съседната планина Пиц Прейлус. Фреди се гордее и с най-дългото си ходене по опънат кабел и най-бързото бягане по въже, опънато във въздуха между два балона с горещ въздух.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Редно ли е да приключим любовна връзка по телефона?

Вредно ли е за здравето да направите косата си руса?

Знаете ли колко е висока Айфеловата кула

Какво не трябва да оставяте в колата през лятото?

Къде се намира най-високата столица в Европа

Топ 5 на най-големите езера в Европа

Знаете ли къде се намира най-големият аквапарк в Европа

Колко калории се изгарят след 30 минутно ходене на ден?

Къде се намира най-високата планина в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com