Световен ден на бургера

29461
Световен ден на бургера
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Световният ден на бургера се чества всяка година на 28-ми май. Откъде произхождат бургерите? Широко известен е фактът, че те са сред най-либимите храни на американците. Истината е, че името произхожда от Хамбург, град в Северна Германия. Германците, които емигрирали в Щатите, смилали пържолата, за да направят месото по-меко. Дълго време това ястие се наричало „хамбурска пържола” и едва по-късно било променено на "хамбургер".

От първата си поява в началото на 1880 година и до днес, те са сервирани и приготвяни по безброй начини. Бургерите намират място и се приспособяват бързо на всяко едно място по света.

Бързата храна влошава паметта

Австралийски учени твърдят, че редовната консумация на храни от заведения за бързо хранене може да окаже отрицателно въздействие върху ...

Рекордни бургер факти:

Средно, американците изяждат по три бургера на седмица и около 14 милиарда бургери годишно. Като количество, това е достатъчно, за да се обиколи Земята 32 пъти.

Най-големият бургер в света е приготвен и изяден през 1982 година от около 10 хиляди души.

Най-скъпият бургер струва 10 000 долара и е приготвен за годишнината на USocial.net. Парите от продажбата му са били дадени за благотворителност. В съставките му е имало специален сорт говеждо, трюфели и е бил покрит с 24 - каратова позлата.

Бързата храна повишава риска от астма при децата

Учени попитали близо половин милион младежи на възраст между 13 и 14 години и деца на шест и седем години за хранителните им навици и д...

Днес, без съмнение можем да създадем свой собствен и непобедим образ на бургера. Елвис Пресли обичал чийзбургери като добавял фъстъци към тях. Можел да изяде до осем наведнъж. Може да се спори кой е най-добрия вид сирене, което подхожда най-много на чийзбургера. Може да преминете на италианска чиабата или пък гурме.

По повод днешния ден Foodpanda / Hellofood направи проучване за количеството бургери, които клиентите поръчват в рамките на един месец. Целта е да се сравни популярността на хамбургера в повече от 40 страни.

Най-високите резултати от любопитното проучване са за Бангладеш, за това той оглавява списъка, следван от Унгария, Индонезия, Сенегал, Гана и Тайланд. В България бургерите също са много предпочитана храна, но отстъпват пред добре позната и любима пица и китайските специалитети.

Търсите повече идеи? Вижте нашите вкусни предложения на нашия сайт, за да добие вашия бургер един специален вид и вкус по случай празника.

Тънките хитрости на Макдоналдс със снимките (видео)

На снимка те винаги са по-големи и апетитни, отколкото в действителност. От Макдоналдс най-накрая вдигнаха завесата и разкриха тайните ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com