Съвети към младите баби

5495
Съвети към младите баби
Снимка: iStock/Guliver

Баба в никакъв случай не значи, че обезателно трябва да си стара. Да си баба означава, че си успяла да отгледаш детето си и да го превърнеш в стойностен човек, който е намерил своята любов и е създал от нея нов живот.

А и още нещо - съвременните баби въобще не са сбръчкани и грохнали, напротив! И въобще не е нужно непремонно да са възрастни - съвсем реално е една жена да стане баба например на 42, ако е родила детето си на 20 да кажем, нали?

Ако и вие сте от младите баби и искате да се справяте блестящо със задълженията се, предоставяме ви няколко лесни съвета. Така лесно ще станете супер баба, даже и ако тази радост ви споходи неочаквано.

Баба роди внучето си

Жителка на щата Минесота стана майка на два пъти с разлика от няколко седмици, след като една от дъщерите й бе износена от нейната майк...

- Помагайте на младите, но умерено! Най-хубавото е, че да си баба, не означава да си майка. Разбира се, може да предложите помощта си, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло вие с отглеждането на внучето си. Все пак то си има родители, които могат да се справят с тази задача, също както и вие сте се справили с отглеждането на вашето на времето.

- Не давайте мнение, ако не са ви поискали такова и недейте да критикувате. Не завъртайте собствения си живот около бебето. Има толкова много интересни неща, които може да прави човек, когато децата му вече са големи.

- Не спирайте да поддържате форма и въобще не допускайте да се сбабичосате. Хранете се разумно, разхождайте се с децата и карайте колело с тях. Това помага да сте не само супер баба, но и да останете супер жена.

- Време е да започнете да готвите, защото баба обезателно се свърза и с вкусна храна. Даже и готвенето да не е вашата страст, ролята ви на баба ви задължава да се научите да правите хубаво поне един кекс и някоя яхния. Посрещайте винаги внуците си с нещо вкусно, приготвено у дома - така ще им създадете спомени за цял живот.

Бабини поверия, които трябва да знаете

Народните вярвания, с които още бабите ни са привличали късмета в  живота си. Дори и да не вярвате в подобни неща е добре да ги зн...

- Не се впускайте в състезание с другата баба на внучето си. Тя не е ваш враг, а, напротив - най-близък колега в новите условия. Не допускайте децата да ви сравняват, също не си позволявайте да критикувате другата баба. Станете приятелки, ако искате внуците ви да живеят в пълен рай. Има само едно по-добро от това детето да има баба и това е да има две баби.

- Традиционните игри за забавление на децата също ще паднат на вашите плещи. Децата се нуждаят и от нормални забавления, а не само от виртуални. Супер бабата трябва да стимулира тези игри, които младите родители вероятно ще забранят на детето си, например да си играе с вода, да изстрелва във всички посоки топчета от хартия.

- Слушайте с любов внучето си, то не иска да го поучавате, нито да го критикувате – просто да го изслушате и да покажете, че се интересувате от мнението и проблемите му.

- Превърнете се в помощник на проблемите. Бабата може да бъде най-добрият посредник между родителите и децата, като не е необходимо да заема нечия страна. В никакъв случай обаче не предавайте доверието нито на едните, нито на другите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Как да се отървете от бучките и подутините след инжекции

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com