Съвети за обемна и красива коса

148492
photo of Съвети за обемна и красива коса

Почти всяка жена иска да има обемна коса. Къдрава, изящно права, дори вързана на кок, косата винаги трябва да изглежда гъста, плътна и жива. Ето и няколко съвета как да се грижите за обема на своята коса:

Може би не сте се замисляли, но при ползването на много и различни продукти косата става по-тежка и трудна за повдигане. Първата стъпка е да изберете подходящ шампоан за обем и да се спрете на него. Важно е да не втривате балсама си (ако ползвате такъв) в корените.

Новата серия за коса Nivea Diamond Volume с иновативна формула придава на тънката и изтощена коса сияен блясък и свръх лек обем, без утежняване.


Щом стигнете до сушенето, може да да обърнете косата си надолу. Ако не е много оплетена, опитайте да я разрешите леко с пръсти, после подредете кичурите си и така ще получите закачливо обемна прическа (винаги започвайте сушенето от корените надолу). Редувайте топъл и студен въздух от сешоара.

Друг вариант е по време на сушенето да си помагате с кръгла четка. Хванете косата си още в самия корен с четката. Доближете сешоара плътно до четката и започнете леко да я издърпвате надолу. Започва се от долните кичури.

Къдрици или леки закачливи букли в краищата придават повече плътност на косата. Можете да експериментирате с ролки или маша.

Какви тайни крие косата

Вечният въпрос: защо притежателките на права коса мечтаят за къдрици, а тези, които природата щедро е надарила с тях, искат да ги изпра...


За добрия обем е важно косата да не е много тежка, особено в краищата, така че се замислете дали нямате нужда от подстрижка. Може да разчупите косата си с повече етажи, които ще придадат по-раздвижен вид на прическата Ви. Понякога дори един бретон върши страхотна работа, защото така косата не е просто разделена на две равни части, които прилепват за главата.

Може и да не сте си давали сметка, но боядисването също придава повече обем на косата. Благодарение на нея кичурите стават по-плътни и гъсти, но все пак не трябва да се прекалява с твърде често боядисване.

Кичур от косата на Мик Джагър струва 6200 долара

Кичур от косата на сър Мик Джагър беше продаден за 6200 долара на търг в Лондон. Кичурът на фронтмена на Ролинг Стоунс бил взет от бив...

Ако не искате да си правите нова прическа, да сменяте цвета и не разполагате с много време, може просто да захванете предната част от косата си с подходяща фиба или шнола и леко да я повдигнете. Изглежда доста ефектно.

Не разделяйте косата си на равен път. Оставете я на една страна. Така тя има по-естествен и свободен вид.

Хапвайте орехи и сьомга при косопад

Генетиката играе важна роля при появата на косопад, но не по-малко важно е правилното и балансирано хранене, което да ви предпази от за...

Ако ползвате пяна или лак за коса за повече обем, важно е да разделите косата си на кичури и да впръсквате във всеки един.


За да не прилича косата Ви на птиче гнездо, ако сте решили да прибегнете до топиране, направете го много внимателно и завършете с гладко изправен кичур отгоре, който да прикрива топираното. И не забравяйте, че преди всичко косата трябва да е чиста и добре поддържана.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com