Създайте фън шуй здравна зона, за да боледувате по-малко и да се чувствате по-добре

1004
Създайте фън шуй здравна зона, за да боледувате по-малко и да се чувствате по-добре
Снимка: iStock

Здравната зона играе една от най-важните роли в оформянето на приятен живот за вас и цялото ви семейство. Експертите по фън шуй споделиха как да го поддържате в правилното състояние, за да се уморявате по-рядко, да си почивате по-добре и да боледувате по-малко.

Къде е здравната зона в къщата?

Намирането на здравна зона в апартамент или къща е лесно. За да се случи това, не е необходимо да изучавате схемите. Здравната зона се намира точно в центъра на вашия дом. Не е нужно да го търсите, защото това е мястото, където са свързани всички стаи или центърът на дома, ако говорим за студио.

Всички съвети за проектиране и активиране на тази зона са свързани предимно с факта, че тя се контролира от елемента на Земята. Тя не управлява единодушно, защото това е средата на къщата, където се събират всичките пет елемента: Огън, Метал, Дърво, Земя, Вода.

Фън шуй за начинаещи: Kак да превърнете дома си в място на щастие и хармония?

Как да активирате здравната зона?

Най-важното условие за поддържане на силна фън шуй централна зона е нейната чистота. Колкото по-чиста е, толкова по-добре. Почиствайте центъра на дома си поне веднъж седмично или още по-добре, просто пазете тази зона без бъркотия и много боклук. Винаги първо почиствайте тази зона.

Второто условие за силна здравна зона е доброто осветление. Ако директната светлина не пада върху централната част на вашия апартамент или етажите на къщата, тогава е важно да се погрижите за добро осветление. Ако в централната зона на къщата е тъмно, нещата не са добри. Ще има по-малко мотивация, жизнеността и настроението ще се влошат.

Говорейки за цветовете, идеалните нюанси за тази зона могат да се считат за бяло, сиво, зелено, кафяво, жълто и синьо. Бялото е цветът на доброто, зеленото дава сила, кафявото привлича силата на елементите на Земята (може да се замени с пясък), жълтото повдига настроението, а синьото успокоява нервите.

7 фън шуй правила в дома ви, чрез които парите ще потекат като река 

Можете също да задействате тази зона, като поставите растения в нея. Отличен вариант за здравната зона е папрат, бял равнец, лавандула, мечо грозде.

Дори в тази зона можете да поставите място за спане на домашни любимци. Основното нещо е, че не трябва да слагате тяхната тоалетна.

В здравната зона е препоръчително да не поставяте мебели с остри ъгли. Ако е възможно, по-добре е напълно да освободите центъра на жилището, така че там да няма нищо. Това ще помогне на Чи енергията да се разпредели равномерно в къщата, образувайки зона на силна концентрация в центъра.

Най-добрите талисмани за активиране на тази зона са костенурка, слон. Тези два животински талисмана символизират дълголетие. Елементът на Земята е основният елемент за здравната зона, така че на стените могат да бъдат окачени изображения на природа, животни, планини.

Основният съвет - не чакайте момента, когато проблемите със здравето ви се появят. Обгрижвайте зоната си на здраве непрекъснато, защото доброто здраве е в основата на успеха в любовта и работата. Не забравяйте, че само здравият човек може да се радва на живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com