Тайната за почистване на изгорял тиган със сода за хляб

14283
Тайната за почистване на изгорял тиган със сода за хляб
Снимка: iStock/Guliver

Всеки, дори и най-опитният готвач, може да има кулинарна злополука, след което той ще търси подкрепа и отговори на въпроса как да почисти силно изгорелия тиган. Дори и най-тежко пострадалия тиган може да бъде спасен, като се използват някои доказани във времето съвети и прости трикове. Независимо дали използвате чугунен, алуминиев или керамичен тиган, всеки един от тях може да бъде напълно почистен и да заприлича на чисто nov. 

Ако сте готвили в уюта на дома си, е много вероятно да нямате под ръка професионални и силни почистващи препарати, но това не е проблем. Методите, които са доказани и вероятно все още се използват от нашите баби и баби и дядовци, могат да помогнат. 

Чаша с вода, сол и оцет ще отнеме негативната енергия от дома ви

Домашен трик с чаша, вода, сол и оцет ще ви избави от негативната енергия в дома ви. Ще бъдете изненадани от резултата.  Има моме...

Почистване със сода за хляб

Това е един от най-използваните и вършещи чудесна работа методи - сода за хляб и водороден прекис - две прости вещества, които можете да си купите в местен магазин (както и в аптека). Този метод може да се използва и ако искате да почистите дъното на тигана.

Един от вариантите за почистване на изгореното отдолу е използването на сода за хляб . За да се справите с проблема и за да не се налага да изхвърлите тигана в боклука, изсипете 6 чаени лъжички от този прах в купата и налейте 1.4 чаша водороден прекис - струва си да запомните, че водородният прекис губи свойствата си с течение на времето. За най-добър ефект и следователно по-чист тиган, използвайте новоотворена бутилка. Разбъркайте добре съдържанието на купата, докато получите консистенцията на паста. След това го разпределете равномерно на дъното на тигана и изчакайте около 10 минути.

В зависимост от вида на покритието, използвано в тигана, то е повече или по-малко устойчиво на драскотини. Особено трябва да се внимава с тефлонови или керамични съдове. Трябва да отмиете пастата много внимателно, с помощта на мека гъба например или парче плат от стара дреха. Използването на всякакъв вид телчета и други драскащи приспособления е абсолютно забранено.

Лесен и ефикасен начин да се отървете от лошия дъх

Oбикнoвeнaтa coдa зa хляб мoжe дa имa тeрaпeвтични пoлзи зa някoи здрaвocлoвни прoблeмa, cпoрeд лeкaри във Вeликoбритaния. Бритaнcки e...

Като съвет: все пак е добре да бъдете по-внимателни, за да не стигате до такива крайни ситуации. Така или иначе обаче, никои не е застрахован от подобно нещо. Дори да ви се случи, вече знаете как да постъпите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com