Тайните на хармоничния дизайн: Направите енергията у дома положителна

689
Тайните на хармоничния дизайн: Направите енергията у дома положителна
Снимка: iStock

Хармоничният дизайн е не само приятна визия за вашето жилище. Това е и начин да направите енергията на дома по-позитивна и хармонична. Ето няколко важни и много прости фън шуй съвети как да превърнете дома си в място на силата.

Без монотонност

Да, такъв стил като минимализма е доста популярен сега. Често това включва използването на един или два нюанса за създаване на дизайн във всички части на дома. Не трябва да го правите, ако искате хармония. Строгостта в една стая означава, че в друга трябва леко да разредите сивите цветове с по-ярки тонове. Тук работи принципът Ин-Ян, когато в къщата има от всичко по малко - тъмни, ярки тонове.

Фън шуй за начинаещи: Kак да превърнете дома си в място на щастие и хармония?

Използвайте орнаменти

Моделите са изключително важни във философията на Фън Шуй. Те играят ключова роля в разпределението на енергията Ин и Ян. Моделите в стил Ин са гладки, заоблени ръбове, плавни преходи. Ин енергията включва изображения на цветя, както и всички разновидности на кръг и овал. Такива модели трябва да бъдат предимно в кухнята и в спалнята, защото именно там е концентрирана такава енергия.

Орнамент в стил Ян. Моделите в стил Ян са правоъгълници, остри ъгли, геометрични фигури и тези модели трябва да са симетрични, периодични, циклични. Ян енергията погрешно се възприема като отрицателна. Това е просто мъжка енергия. Изисква ред и строгост. Такъв орнамент ще бъде много добър в коридора, хола.

Няма достатъчно светлина

Положителната Ци много обича светлината. Задължително е къщата да има възможно най-много естествена слънчева светлина. Ако не е там дори в слънчеви дни, тогава трябва да компенсирате това с допълнително осветление. Не забравяйте, че не е достатъчно. Колкото по-светла е къщата, толкова по-добре.

7 фън шуй правила в дома ви, чрез които парите ще потекат като река 

Изберете правилните мебели

Ако искате енергията в къщата да бъде балансирана, трябва да изберете подходящите мебели. Ако имате малък апартамент, тогава не трябва да използвате обемисти мебели, защото те ще внесат някакъв дисонанс в дома ви.

Ако къщата е голяма и просторна и има много място, тогава ще имате пълна свобода на избор.

Не забравяйте растенията и животните

Растенията трябва да бъдат във всеки дом. Тяхната невероятна сила ще ви помогне да хармонизирате пространството. Растенията могат да действат като енергийни филтри, както и като източници на положителна енергия. Те са голям плюс с това, че в по-голямата си част генерират универсална енергия Ци, без да са обвързани с Ин или Ян.

Що се отнася до животните, от гледна точка на езотериката и биоенергетиката, тяхната роля е много трудна за определяне. Във Фън Шуй животните също са важни, но не по същия начин като растенията. Полезно е да държите риба, костенурка, папагал, охлюви в къщата. Котките и кучетата са универсални. Тези животни стабилизират енергийните потоци и могат да действат като пречистватели на отрицателна енергия.

Огледалата също са важни

Огледалото е мощен източник на енергия, така че трябва да имате поне едно голямо огледало в дома си. Няма значение какво ще бъде. Най-важното е да не забравяте за някои предпазни мерки. Никога не поставяйте огледало пред легло, друго огледало или входна врата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com