Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайните сили, които се крият в пръстите ни, и как да ги освободим

28 декември 2021, 18:35 часа

Всеки пръст на ръката носи енергията на отделна планета. Това определя поведението на индивида и дори тайните му страсти, според астролозите.

Пръстите могат да разкажат много за човек. Тънък и пълен, грациозен и извит, прав и груб... Всеки пръст на ръката носи енергията на отделна планета и това може да определи поведението на човек, неговите желания и тайни страсти. Ето как да разберете характера и желанията на човек чрез жестовете и пръстените на пръстите му.

Палецът е подвластен на Венера. Той е отговорен за това колко комфортно се чувстваме в материалния свят.

Ако всичко е наред, тогава често отговорът на въпроса „Как си?“ е палец нагоре. Този жест символизира нашия материален комфорт. Когато се чувстваме несигурни, палецът ни обикновено се крие в юмрука.

Ако се чувствате несигурни, свържете два пръста – палеца и средния, съветват езотериците. Така ще промените неприятна ситуация и ще спестите негативното влияние на кармата.

Показалецът  е пръстът на Юпитер. Астролозите свързват най-голямата планета в Слънчевата система със сила и мощ. Освен това, обикновено сочим нещо с този пръст. Астролозите препоръчват: ако е важно да увеличите влиянието и силата си, носете пръстен на показалеца.

Средният пръст  е пръстът на Сатурн. Според езотериците, той е отговорен за кармата и наказанието.

Често, когато показваме този пръст, си пожелаваме нещо на неприятен човек. Все едно казваме – нека животът те накаже. На него пръстените се носят от онези хора, за които е важно да покажат, че са силни, властни и решават съдбата на другите.

Пръстените на средния пръст на жените придобиват специална символика. Ако бижуто е на лявата й ръка, тогава жената казва на мъжа, че се нуждае от мощен и силен партньор, опитвайки се да го привлече. Ако е на дясната ръка, тогава най-вероятно вече има мъж до себе си, но силата му не й е достатъчна и тя търси друг.

На безименния пръст се носи брачната халка на дясната ръка. Този начин на носене символизира стабилно бъдеще. В други култури пръстенът се носи на лявата ръка - това означава, че сте били запознати с човека, който е до вас в минали животи и се подготвяте да бъдете с него в други светове след смъртта.

Малкият пръст отговаря за всичко свързано с комуникациите, както и за малкия и средния бизнес. Ако трябва да намерите правилното решение в критична ситуация, свържете палеца и малкия пръст – и веднага ще получите правилното решение, заключават експертите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес