Тези нещата нямат място в банята

8772
Тези нещата нямат място в банята
Снимка: iStock

В съвременния свят много неща са се превърнали в неизменна част от ежедневието ни и сякаш мястото им е точно там, където обикновено ги виждаме. Но се оказва, че в банята има предмети, които не само не трябва да се съхраняват там, но и наличието им крие определени рискове за вашето здраве. Високата влажност и температурните колебания в банята могат да доведат до разваляне на някои предмети или да станат източник на бактерии и мухъл. Нека да разгледаме какво точно трябва да избягвате да съхранявате в банята.

Какви неща не трябва да се съхраняват в банята?

1. Козметика

Всички видове козметика, независимо дали са прахообразни, кремове или течни продукти, изискват съхранение на стайна температура. Банята обикновено е най-мокрото помещение в къщата, което я прави неподходящо място за козметични продукти. Съхранявайте ги в специални чекмеджета или шкафове в други стаи.

С тези бабини трикове само за 5 минути всяка баня ще свети от чистота

2. Четки за зъби

Изглежда, че е много по-удобно да съхранявате четките за зъби в банята. Но ако е комбинирана с тоалетна, това място не е хигиенично. След всяко пускане на водата в тоалетната върху четките се утаяват малки частици екскременти, които след това се озовават в устата. Ако няма опции и не можете да промените мястото за съхранение, използвайте затворени кутии или контейнери с капак.

3. Презервативи

Презервативите са предмети, които изискват сухо и хладно място за съхранение. Влажната и топла баня не е подходяща за тях. Под въздействието на влага и температурни колебания, латексът, от който са направени, може да изсъхне и да загуби свойствата си. Най-добре е да ги съхранявате на сухи места, като чекмеджето на нощното шкафче в спалнята.

4. Ножици и бръсначи

Съхраняването на ножици и бръсначи в банята може да доведе до окисляване на металните остриета заради високата влажност. Това ги прави по-малко остри и могат да станат източник на инфекции. Самобръсначките трябва да се изсушават старателно след всяка употреба, за да се удължи живота им.

6 интериорни решения за баня, които няма да излязат от мода

5. Лекарства

Банята не е подходящо място за съхранение на лекарства заради влажност и температурни колебания. Тези условия могат да развалят лекарствата и да ги направят неизползваеми. Най-добре е да съхранявате лекарствата си на хладно и сухо място при стайна температура, като например задната част на кухненския шкаф или килера в спалнята.

6. Гребени и четки

Четките за коса и гребените, които са толкова удобни за съхранение в банята, могат да се превърнат в развъдник на бактерии заради влагата. Освен това върху тях може да се появи мухъл. За да поддържате здрава коса, по-добре е да съхранявате гребените в спалнята или други сухи помещения.

7. Тампони и превръзки

Съхраняването на тампони и други продукти за лична хигиена в банята може да доведе до размножаване на бактерии и мухъл заради влага. Въпреки че малко количество може да се съхранява под мивката, препоръчително е да избягвате да оставяте тези продукти да стоят във влажна среда за дълги периоди от време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Защо самолетите летят на над 10 километра височина?

9 основни грешки при гладене и как да ги избегнем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com