Тихомир Иванов на път за олимпийските игри в Токио

2370
Тихомир Иванов на път за олимпийските игри в Токио
Снимка: PR

Red Bull атлетът Тихомир Иванов заминава към Токио в четвъртък (22.07) за дългоочаквания форум и ще се бори да се върне с отличие.  

"Пътуваме на 22.07 с късен полет през Истанбул и ще пристигнем на 23.07 вечерта в Токио, а там продължаваме с допълнителни тестове и проверка на документи. Процесът ще ни отнеме горе долу 5-6 часа преди да можем да влезем в олимпийското  село. Това трябваше да е празник за спорта, но като добавим фактора КОВИД нищо няма да е същото." - казва Тихомир Иванов часове преди да потегли към летището.

Организаторите на Токио 2020: Олимпийското село е безопасно място за отсядане

Организаторите на Токио 2020 настояха в понеделник, че Олимпийското село е „безопасно място за отсядане“, след като се появ...

Високият ни скачач е единственият мъж от петимата на човека в отбора по лека атлетика, заминаващ към Игрите.  

"Вълнувам се така, както и когато се класирах за първите ми игри. Разликата въпреки това е, че сега всеки има по-големи очаквания, което е нормално. Аз ще дам максимума от себе си.", споделя Тихомир.  

Състезателят казва, че не се е ангажирал с конкретна цел, тъй като самото състезание е много голямо, заслужил е участието си и ще даде най-доброто от себе си.

За да могат състезателите да се аклиматизират преди форума, БФЛА планираше лагер с лекоатлетите 14 дни по-рано в Токио. Лагерът не се състоя, тъй като много малко хора успяха да се класират за игрите, а минимумът е 10 човека.

Има опасност от ограничение броя на публиката на Олимпийските игри

Около 40% от летните Олимпийски игри в Токио, които ще започнат след по-малко от три седмици, биха могли да останат без публика, ако ор...

"Вчера получих позитивен коментар от Кирил Николов - Дизела, че аклиматизацията в тази част на света ставала по-бързо и се надявам да нямаме проблеми", казва оптимистично Тихомир.

Строгите противоепидемични мерки в Япония налагат ограничения да няма да има публика на стадиона.

"Най-близките хора до мен няма да могат да дойдат, но пък за това последните няколко дни докато съм в България моята годеница е с мен."

Иванов скача на 30.07 от 9:15 сутринта местно време.

Една от най-големите надежди в спринта е дала положителен тест за марихуана (ВИДЕО)

Американската сензация в спринта Ша‘Кари Ричардсън тествала положително за марихуана на Американските олимпийски лекоатлетически ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com