Топ 5 на най-безполезните домашни процедури за лице

1241
Топ 5 на най-безполезните домашни процедури за лице
Снимка: iStoc

Здравата кожа на лицето е най-красивата украса за всяка жена. Когато няма абсолютно никакво време за посещение на козметик, но искате винаги да изглеждате по най-добрия начин, влизат в битка домашните процедури за лице, от които кожата се нуждае не по-малко от професионалните.

1.       Домашни маски

От това, че лежите с храна върху тялото си, няма да има никакъв резултат. Обяснението е измамно просто: полезните вещества не проникват през кожата, тъй като за това тя няма необходимите ензими за тяхното усвояване. Основната функция на кожата е защитна бариера, която предпазва тялото от проникването на опасни вещества чрез външни влияния.

Единственото нещо, което може да се получи след такива процедури, е силно дразнене или в най-добрия случай леко зачервяване. Използвайте професионална козметика като маски .

10 златни правила за грижа за кожата на лицето

2. Лепенки за очи

Пластирите, както всеки друг популярен продукт за грижа за кожата, дойдоха при нас от Корея, бързо спечелвайки любовта на жените по целия свят. В основата си това са малки самозалепващи се хидратиращи маски за очи, напоени със специфичен серум. Инструментът дава добър експресен ефект, но няма дългосрочен резултат. Ако имате проблем под формата на подути клепачи или торбички под очите, тогава никакви лепенки няма да ви спасят.

3. Обтриване с кубче лед

Често тази процедура се извършва у дома, за да се премахне бързо сутрешното подуване и да се даде на лицето свеж, отпочинал вид. Но всъщност използването на лед в грижата означава безмилостно излагане на деликатната ви кожа на рязък спад на температурата. След триене на лицето, съдовете рязко се стесняват, а след това рязко се разширяват, увеличавайки кръвообращението. Лицето моментално почервенява.

Тази процедура е противопоказана при жени, страдащи от купероза или розацея, както и при свръхчувствителност на кожата. Освен това, използването на лед на постоянна основа може да доведе до възпаление на лицевия нерв.

Грижа за кожата: 6 стъпки, които да правите всеки ден

4. Лепенки

Лентите са сензационно средство за стягане на овала на лицето без козметици и операции. Приличат на обикновени пластири и са също толкова лесни за използване: отрязват се и се залепват на определено място.

Те обещават, че лицето ще стане тонизирано, младо и отпочинало. Твърди се, че поради фиксиране за няколко часа, мускулите ще заемат определена позиция и това ще даде желания ефект. Но това няма да върне увисналата кожа на мястото й по същия начин, както сутиенът не помага да фиксирате гърдите в една позиция 24 часа в денонощието.

5. Парна баня за лицето

Наистина, чрез пара порите се „отварят“ и става по-лесно да се взаимодейства с тях, по-специално те се почистват по-лесно. Но за по-добро проникване на хранителни вещества от серум или крем, парата е напълно безполезна.

Процедурата наранява кожата заради вазодилатация, по отношение на степента на катастрофа за куперозната кожа и кожата с розацея може да се приравни на изтриване с лед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Уроците и възможностите, на които провалът ни учи

9 причини млади мъже да харесват по-възрастни жени

Дали ме харесва или си въобразявам - ето как да разберете

Харесва ли ме колегата, или е просто любезен – ето как да разберете

Защо косата ми изтънява - въпросът, който всяка жена си задава поне веднъж

Има ли разлика между риган и чубрица?

Зодии с най- силна интуиция в любовта: Способни да дешифрират емоциите и намеренията на хората

Тези зодии по-скоро биха предали себе си, отколкото човека, когото обичат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com