Този зеленчук премахва тъмните кръгове под очите

8287
Този зеленчук премахва тъмните кръгове под очите
Снимка: iStock

Днес ви представяме прости решения за тъмни кръгове под очите – как да премахнете този проблем с помощта на зеленчуци, които са свежи и лесно достъпни по всяко време на годината. Описаните по-долу лечения са лесни и бързи. Със сигурност ще намерите време да ги пробвате. Най-добре е да използвате продукти от собствената си градина или градината на приятел – тогава може да сте сигурни, че са относително „екологични“, не са прекалено наторени и „наблъскани“ с химикали. Всички знаем трикове за прикриване на сенките, но ако имаме възможност да ги премахнем лесно и евтино с натурални методи – струва си да опитаме!

Използвайте компреси от сурови картофи

Натурални маски срещу бръчки около очите

Кожата под очите изисква специални грижи, тъй като е много по-тънка, отколкото на останалата част от лицето, по-лесно се уврежда и изсъ...

Има два начина да използвате картофи за премахване на сенките - нарязани или на каша. Картофите съдържат голямо количество калий, който намалява отока, а нишестето успокоява възпалението. Който и да изберете, не забравяйте да го охладите първо в хладилника, след като го приготвите.

Обелете картофа, след това - измийте го обилно и след това нарежете две резени по около 0,5 см всеки, охладете го в хладилник и след това го поставете като компрес върху долния клепач за около 10 минути. След няколко такива процедури ще забележите разликата.

Друг начин е да направите нещо като картофено пюре. Настъргваме картофа или го смиламе в блендер. След това увийте кашата в марля и охладете в хладилник. След това поставяме на очите. Опитайте се да задържите компреса възможно най-дълго за максимален ефект.

Подпухналост и тъмни кръгове под очите може да се отървете от тях и като използвате компреси от сурови краставици.

Как да се справиш с подпухналите очи

Кожата около очите е много тънка - само половин милиметър, мека, чувствителна, почти няма мазен слой, така че постоянно й липсва влага....

Краставиците съдържат полезни вещества като антиоксиданти и флавоноиди, които намаляват отока и дразненето и регенерират кожата. Нарежете краставицата на филийки и ги поставете в хладилник, за да се охладят. След това поставете резените върху клепачите и наредете и отдолу, под клепачите. Оставете ги да подействат за около 30 минути. Изплакнете с хладка вода.

Подпухналост и тъмни кръгове - под очите може да се отървете от тях и като използвате запарка от магданоз. Този метод също е доказан във времето.

За да направите запарка от магданоз (за предпочитане от собствената си градина), имате нужда от една връзка магданоз. След като го измиете старателно, залейте го с 2 чаши вряла вода и го оставете да престои около 5 часа. След това време го прецедете през марля в бутилка или буркан. С получената запарка измивайте областта около очите няколко пъти на ден или правете компреси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com