Три стари култови компютърни игри, които да преоткрием днес

6339
Три стари култови компютърни игри, които да преоткрием днес
Снимка: Pixabay

Няма нужда да се заблуждаваме излишно - всички сме прекарвали часове пред компютъра или конзолата играейки своята любима игра. Има някои щастливци, които помнят и прекрасните преживявания в компютърните клубове - култови места, които и до ден днешен все още могат да бъдат срещнати в някои от по-големите градове. Носталгията по старите ни култови геймърски заглавия е огромна и всеки уважаващ себе си играч има солидно количество часове зад клавиатурата и мишката със заглавия като Counter Strike, Diablo II, StarCraft, WarCraft III, GTA и много други. В тази статия съм подготвил кратък списък с някои не чак толкова популярни и масови заглавия, които да си припомним днес. 

Max Payne

Класическа поредица от три части, в жанр екшън от трето лице. Има солидно количество ужаси. Малцина знаят, че визуалният стил и геймплей са повлияни от филмите на легендарния Джон Ву. В самата игра поемаме контрол над главния герой Макс Пейн (какво име само, а?), който търси възмездие за своята убита съпруга и дъщеря. Злосторниците, които извършват убийството са надрусани с нов тип наркотик - Валкир. Вървейки нагоре по веригата на разпространение на дрогата, Макс се сблъсква с мафията и редица дълбоко пазени правителствени тайни. Историята е повече от интригуваща и крие много обрати. 

Sacred

Google пуска нов технологичен хит за компютърни игри

Google обяви, че ще пусне на пазара нова конзола, която ще позволява игра на компютърни игри на всички възможни платформи - телевизори,...

Ако и вие сте търсили в Google фразата "RPG подобно на Diablo II", не търсете повече! Sacred е класическо RPG от трето лице (което си припомням в момента и аз). Има изключително голяма карта на света, интересен набор от разнообразни герои - гладиатор, елф, тъмен елф, вампир и други. Всички те са с разнообразни умения. Основната сюжетна линия е доста интересна, като има и голям брой странични мисии, които да ни ангажират. Играта е чудесна за всички RPG фенове. Има и експанжън, както и втора част, която, за жалост по-скоро разочарова феновете. 

Age of Mythology

Нещо и за феновете на стратегиите. Покрай култови заглавия като Age of Empires, Heroes 3, StarCraft, WarCraft 3 и други, то тази чудесна стратегия сякаш не получи заслуженото внимание. Самата игра се фокусира върху гръцката митология и всички митични герои, чудовища и богове. Кампанията на оригинала и продължението са чудесни и много интригуващи, а дори и сингъл игрите срещу ботове или други играчи бяха много интересни. Голямо разнообразие на сгради, бойни единици, герои, битки по земя и по вода - една достойна стратегия, на която да отделите свободното време. 

Заглавна снимка: Pixabay

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com