Трикове, с които ще си спестите доста от домакинската работа

1347
Трикове, с които ще си спестите доста от домакинската работа
Снимка: iStock/Guliver

Почти няма домакиня, която да обича да се занимава с домакинска работа. В следващите редове ще посочим някои лесни трикове, с които ще спестите време и средства.

Много прозорци, много работа

8 нелепи грешки, които допускаме в кухнята

Свикнали с определени дейности, не винаги сме наясно, че те могат да бъдат вредни за здравето ни. Това е прекалено ревностно поведение,...

Ако трябва да изберете дали да си прекарате деня в затворена стая или пък в миенето на прозорци, то със сигурност стаята ще спечели. Много хора си представят само работа и работа, но все пак можете да я спестите с няколко дребни хитрини.

Вода с бял оцет ще свърши чудесна работа. Смесете в равни количества, вземете бутилка с пулверизатор и напръскайте. Подсушете и полирайте с микрофибърна кърпа или вестници. Внимавайте само с рамките на прозорците, тъй като те могат да попият от мастилото и то да се размаже по тях. За още по-блестящи прозорци, то добавете и една супена лъжица царевично нишесте. Ще ви спести много търкане от различни петна, останки от насекоми и други.

Друга възможност е да приложите полиране чрез вакса за автомобилни стъкла. Така определено ще се цапат по-малко, а и блясъкът ще се запази. За улеите в дограмата можете да използвате стара четка за зъби. Нейните косъмчета са достатъчно тънки, за да проникнат в тези труднодостъпни места.

Ако имате излишни бебешки памперси и ви е свидно да ги изхвърлите, то ги използвайте за попиване от стъклото. Имайте предвид, че остават следи от власинки от памперса, но като цяло не се нуждаят от пране, след като ги използвате.

Ако пък искате да опаковате нещо чупливо, но не нямате подходящи материали, то можете да използвате еднократни пелени. Разполагат и с лепенки, така че можете да минете и без тиксо. Ако случайно разлеете нещо в чантата си, можете да използвате пелената като разделител между сухите и мокрите вещи.

Как да бъдем перфектни домакини само с подръчни средства

Малките несъответствия в ежедневието отнемат много време, което може да се изразходва по-добре за по-приятни занимания. Ето защо е важн...

Използвайте филтрите за кафе за попиване. С него ще махнете излишната влага от измитите прозорци. Можете да го използвате и за цветята си. Сложете филтър на дъното на саксията, преди да сложите пръстта. Така водата ще се оттича през него, когато поливате растенията, но ще си спестите калта.

Ако ви е останало веро, то можете да го използвате за огледалото в банята. Смесете остатъка с вода в съотношение 1:10 и залейте огледалото с него. Оставете го да изсъхне и ще сложите край на изпотяването.

За да махнете праха от металните щори, можете да използвате ролка за почистване на косми. Тя е достатъчно компактна, така че да мине от двете страни на щорите и да оберете праха от тях. Ролката може да бъде полезна и при събирането на стъкла или други дребни частици. Можете да почистите и дамската си чанта с тях.

Сешоарът може да бъде полезен при чистенето на прах от задното пространство на диван или таблата на леглото. Включете го на пълна мощност и след това го използвайте за издухване на праха до мястото, до което имате достъп. Можете да го използвате и за разтопяване на стегнато масло, когато ви трябва за ястие.

Съдомиялната машина може да се използва за миене на детските играчки. Сложете ги в торба за деликатно пране или торбичка и ги пуснете, без да слагате таблетка. Горещата вода ще ги дезинфекцира напълно.

Опасни предмети у дома, за които дори не подозирате

Нездравословният начин на живот, липсата на качествен сън, обездвижването, тютюнопушенето и др. са фактори, които пряко влияят на външн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии са истински медиуми

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Уроците и възможностите, на които провалът ни учи

9 причини млади мъже да харесват по-възрастни жени

Дали ме харесва или си въобразявам - ето как да разберете

Харесва ли ме колегата, или е просто любезен – ето как да разберете

Защо косата ми изтънява - въпросът, който всяка жена си задава поне веднъж

Има ли разлика между риган и чубрица?

Животът ви е все по-объркан? 4 признака, че Вселената ви изпитва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com