Туристи се разголили на Мачу Пикчу, арестували ги

37612
Туристи се разголили на Мачу Пикчу, арестували ги

Двамата канадци и двама австралийци били заловени докато се снимали голи на Мачу Пикчу, съобщиха местните власти. Двамата австралийци на на възраст 22 е 24 години. Те се снимали с фотоапарат, докато другите двама герои по на 20 години, използвали смартфон. Направените от четиримата туристи снимки са иззети, казаха от полицията в селото, което се намира до останките от града на инките.

Изглежда, че да се снимат голи пред каменната крепост на инките е станала някаква внезапна мода сред туристите в Перу, и за да сложи край министерството на културата обяви, че взема строги мерки. Сега вече туристи, които желаят да увековечат подробно своята анатомия на считаното за свещено място, ще бъдат изгонени от района, а за поведението им ще бъдат уведомявани посолствата на техните страни.

Архитектурният комплекс на древните инки се счита за свещено място и е основен стълб на туризма в Перу. Въпреки това обаче перуанското законодателство не предвижда санкции за хора, които нарушават реда там с голи снимки. Няма и табели, които да забраняват разголването, но това ще се промени до дни, заканиха се властите.

"Това са свещени места и трябва да бъдат уважавани със същото уважение, с което се влиза в катедралата в Лима", каза по радиото директорът по културните въпроси за района на Куско. Четиримата нарушители ще бъдат изправени пред мирови съдия, който да ги порицае за нелепото им поведение, информира БГНЕС.

Пълен със съкровища тунел в Мачу Пикчу

Запечатани врати припомнящи на отвори на древните гробници бяха открити в центъра на свещения за Инките град, съобщава БГНЕС. След изсл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com