Университет въведе курсове за оцеляване при нашествие на зомбита

18445
Университет въведе курсове за оцеляване при нашествие на зомбита

Във връзка с нарасналия интерес на студентите към темата Мичиганският университет въведе курсове за оцеляване при нашествие на зомбита, съобщи сайтът MotherNatureNetwork.com. Лекциите ще бъдат водени онлайн от уважавания професор Глен Стъцки. Те ще дадат ценни указания на академичната общност как да се оцелее при възникване на зомби пандемия.

Курсът е тематично обединен под заглавието "Задаващият се зомби Апокалипсис: катастрофи и човешко поведение". Той ще бъде с продължителност седем седмици и ще дебютира с катастрофален сценарий, вдъхновен от хорър филма от 2010 г. "Живите мъртви" и ще подготви студентите или да се адаптират, или да загинат.

Във видеоклип, разпространен в социалната мрежа Ютюб, Стъцки заявява, че "във времена на катастрофи, някои индивиди проявяват своята хуманност, докато други тотално я изгубват". Професорът се надява, че с поставянето на студентите във въображаем апокалиптичен сценарий, те ще могат да извлекат важни поуки за това как хората реагират, разсъждават и взаимодействат, когато са под напрежение.

Освен сценарии с оживели от гроба, Стъцки ще разиграва сцени и от отминали исторически бедствия, като чумните епидемии и Испанския грип. "Студентите ще имат редкия шанс да се запознаят с естеството и въздействието на катастрофалните събития върху индивидите, обществото и човешката цивилизация", уверен е преподавателят. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com