В Беларус се състоя състезание за кучешки впрягове

9227
В Беларус се състоя състезание за кучешки впрягове
Над 100 участници се включиха в надпреварата

За любителите на състезанията с кучешки впрягове участието е по-важно от победата. Това споделиха любителите на този нов за Беларус спорт, които се включиха в ежегодната надпревара с шейни, теглени от хъскита.

Над 100 участници се включиха в състезание за кучешки впрягове в беларуската столица Минск. Надпреварата с шейни, теглени от хъскита, се провежда за втора поредна година. за участие се записаха състезатели не само от Беларус, но и от Русия, Украйна, Латвия, Литва и Естония. В тези държави,където температурата през зимата обикновено пада под нулата има специални клубове за любителите на кучешките впрягове.

Време ли е да оставим някои видове да изчезнат?

Дали не трябва да оставим някои видове да изчезнат? Такава еретична позиция се оказва достойна за по-сериозно обмисляне, смята мнозинст...

"Този спорт е пристрастяващ. Просто не можеш да спреш. Единственото нещо, което чакаш цяла година е да падне сняг, за да можеш да излезеш с кучешкия впряг" - Олга Онегина, състезател.

На кучешките впрягове, участващи в състезанието, им отне едва няколко минути, за да изминат 4-километровото трасе. В някои случаи впрягът може да развие скорост от около 25 километра в час. За да съумееш да овладееш всички кучета от впряга, обаче, се изисква сериозна подготовка, която понякога отнема няколко години. А и преди всичко не трябва да се плашите от студа, който определено не притеснява хъскитата. Този вид кучета могат да издържат на температура до минус 50 градуса по Целзий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно