В САЩ организират гангстерски търг

5736
В САЩ организират гангстерски търг

Предмети и оръжия на най-дръзките и знаменити американски престъпници на ХХ век бяха представени от американската компанията "РР Окшън (RR Auction), която организира търгове.

Според сайта на компанията, която се намира в град Амхърст, щата Масачузетс , на търга ще бъде предложено писмо, написано от самия Джон Джилинджър, когато той е бил в затвора в град Мичиган сити, щата Индиана, от който впоследствие е избягал, предадоха ИТАР-ТАСС и БГНЕС.

Американците си подарявали оръжие за Коледа

Американците са купили рекордно количество оръжие миналия месец заради нарасналата му популярност като коледен подарък, предаде АСН. По...

Писмото е адресирано до зам-директора на затвора, в него гангстерът моли да бъде преместен от шивашкото ателие на затвора в леярския цех или в една от работилниците.

Писмото е придружено с фотография с традиционния за бандитите от онова време автоматичен пистолет "Томпсън", известен повече като "Томи гън". В края на 90-те години Дилинджър е бил заплаха за банките. Той е убил и няколко полицаи. Наскоро за "подвизите" му бе заснет филма "Джони Д", образът бе превъплътен от Джони Деп.

На търга ще може да се купи и ръкопис на песента "Мадона Мия", написан от Алфонсо Капоне, криминалният бос на Чикаго. Към ръкописа е приложена и снимка на Ал Капоне с бяло бомбе и с цигара, която бе една от визитните му картички. На колекционерите ще бъде предложен и миниатюрният пистолет на Капоне 25-ти калибър.

Очаква се обаче най-ожесточена борба при залаганията да се разигра за вещите и двата пистолета на двойката бандити Бони и Клайд. Те са ограбвали множество банки, бензиностанции, крайпътни кафенета и заведения. На търга ще бъдат представени последените пистолети на двойката.

Скок на трансферите на конвенционални оръжия

Трансферите на конвенционални оръжия в света силно са се увеличили през последните години. В Азия се намират петте най-големи вносите...

Те са иззети след ликвидирането на двамата от полицията на 23 май 1934 г. в щата Луизиана. Тогава Бони е била с 38-калибрен пистолет с къса цев на фирмата "Колт". В момента на смъртта си Клайд е бил с армейски "Колт", 45-и калибър. На търга ще бъде предложен и друг пистолет на Клайд - "Колт" от 1911 г., един от най-известните в света модели на тази фирма.

Сред другите предлагани вещи ще е тоалетната чанта на Бони, часовникът на нейния възлюбен, а също много други вещи на гангстерската двойка. Търгът е насрочен за 30 септември в щата Ню Хемшър.

Редактор: Мая Боева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com