Варненци готвят протест срещу събарянето на плувния комплекс „Дом Младост"

32610
Варненци готвят протест срещу събарянето на плувния комплекс „Дом Младост"
Снимка: Pexels

Протест срещу събарянето на плувния комплекс „Дом Младост“, на мястото на който ще се строи жилищна кооперация, готвят във Варна. Недоволството назрява с публикации на недоволни граждани във Фейсбук.

Треньорът по футбол Пламен Йорданов е написал в социалната мрежа следното: „Намери се ”решение” за плувен комплекс ”Дом Младост” в гр. Варна.... ще бъде съборен изцяло, за да се направи жилищна кооперация и търговски площи, въпреки трите мола в близост... Честито! На практика единственият вариант за плуване на малки деца, предвид дълбочината на закритото и откритото съоръжение. Занемарено от години и вече завинаги ще е в историята...“

За Actualno.com той поясни, че всички треньори, които работят там с малки деца и наематели в сградата, са предупредени до 15 дена да напуснат сградата. Казали са им, че предстои строеж.

„А за малките деца до определена височина единственият вариант за обучение е в този плувен комплекс“, посочи още Йорданов.

Протестът е обявена за утре сутринта, от 8,30 часа на задния вход на басейна.

„Приятели, басейн Младост е продаден и на негово място ще се строи жилищна сграда. Утре сутринта - 4 юни 2021г. в 8:30 часа, на задния вход на басейна ще се проведе протест, който ще бъде отразяван от националните медии. Който има възможност, нека да дойде, за да защитим града и децата си. Това е единственото място, където много малките деца могат да се учат да плуват, провеждат се тренировки и за рехабилитация за деца със специални потребности. Моля споделяйте, за да стигне до повече хора“, призовава Славка Динкова.  

Справка в Имотния регистър сочи, че от 2005 година собственик на имота е фирмата „Винком“ АД (сега „Терис Къмпани“), която го продава на „Феста Холдинг“ АД, чийто действителен собственик е Петя Баракова-Славова - председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в „Инвестбанк“ АД.

През 2017 г. „Феста Холдинг“ АД и „Черноморско злато“ АД (фирма, която също е съсобственост на семейството на Петя Славова - б. р.) създават дружеството „Дом Младост“ ООД.

В него те апортират целия имот с площ 9508 квадратни метра, който се намира на булевард „Сливница“ №194 във Варна, ведно с басейните, съблекалните, двора.

Сграда е на два етажа със сутерен и по документ се води със смесено предназначение и площ 1076 кв. метра.  Застроената й площ е 2 209 кв. метра.

Има сграда за търговия с площ 241 кв. метра, летни съблекални с площ от 301 кв. метра.

На практика „ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО“ АД внася в капитала на дружеството „Дом Младост“ непарична вноска - право на собственост върху сградите в този имот.

В него има басейни, неврологичен кабинет, медицинска козметика, кабинет – рехабилитация, физиотерапевтичен блок, съблекални, кабинет за иглотерапия, фитнес зали и аеробика, масажно отделение, финска сауна за жени, барчета, зъболекарски кабинети, помещение за зъботехници, ревматологичен кабинет, възстановителен център, открита тераса, помещение за лечебен масаж, вани и тангентори, помещение за педикюр, фризьорски салон, козметика, офис. В апорта, който е на обща стойност 589 600 лв., влизат и два външни басейна – горен и долен.

 

„Феста Холдинг“ АД пък апортира дворно място с площ от 9 500 кв.м., ведно с всички подобрения в имота. Стойността на непаричната вноска за него е 1 002 510 лева. 

От юни месец миналата година „Дом Младост“ става ЕООД след прехвърляне на акции от двете споменати по-горе дружества на „А Пропърти“ АД – София, което пък е собственост на „Сътънфийлд Корпорейтид“, регистрирано в държавата Белиз. 100% от неговия капитал са притежание на Камелия Николова Кулева.

Припомняме, че именно Кулева беше изборът на „Инвестбанк“ за неин представител в „Метахим Импекс“ след като с финансиране от банката акционерното дружество купи активите на фалиралия торов завод „Химко“ – Враца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com