Водата като лекарство

10111
Водата като лекарство
Снимка: iStock

Човек може да оцелее сравнително дълго без храна, но само два дни без вода водят до тежко обезводняване, забавяне на обмяната на веществата, влошено здравословно състояние и проблеми с функционирането на органите. Водата е не само извор на живот и необходимост за оцеляването, тя е лекарство, ако знаете как да се възползвате от чудодейните ѝ свойства.

Вода вместо диета за отслабване

Пиенето на гореща вода сутрин - колко е полезно за здравето?

Защо горещата вода на гладно е полезна сутрин? Чашата обикновена гореща вода сутрин може да направи чудеса с тялото ни и това са някои...

Осигуряването на адекватни количества вода помага за контрол на теглото и поддържане на тънка талия. Често жаждата се бърка с глад. Ако имате навика да похапвате между храненията, ако чувствате пристъпи на глад в необичайно време, изпийте чаша вода. Много хора бъркат жаждата с глад и посягат към хладилника, докато всъщност тялото им жадува за вода. Изпиването на чаша вода час-два след вечеря ще възпрепятства нощното похапване и ще ви спести куп калории, които приети вечер и през нощта, бързо и лесно се натрупват като излишни подкожни мазнини.

Вода при болките в ставите и костните заболявания

Предварителни изследвания по темата сочат, че изпиването на 8 чаши вода на ден редуцира болките в ставите и гръбнака при хора, страдащи от заболявания на опорно-двигателния апарат. Каква е връзката и как точно водата въздейства, предстои да разберем.

Водата като противотуморно лекарство

Адекватното количество вода помага за превенция против рак. Това съвсем не е учудващо и случайно и в този факт тайни и загадки няма. С водата от тялото се изхвърлят вредните продукти на обмяната, токсини и всичко излишно от организма. Детоксикираният организъм е с по-силна имунна защита и се справя по-добре с превенцията на рака.

До какво води редовната консумация на вода преди хранене?

Замисляли ли сте се някога защо специалистите по хранене и диетолозите съветват да се пие вода преди всяко хранене? Днес сме се заели с...

Водата за добрата памет

Дори минималната дехидратация води до отслабване на паметта. По-тежката е свързана със замъглено съзнание, намалена или липсваща трудоспособност, липса на концентрация. Осигуряването на нужните количества вода всеки ден помагат за ученето, запаметяването и доброто представяне на работното място.

Водата като лекарство за вътрешните органи и кожата

Приемът на адекватни количества вода поддържа кожата еластична, хидратирана, свежа и млада. Водата е от ключово значение и за функционирането на вътрешните органи. Тя е лекарство за страдащите от редица бъбречни проблеми, подпомагайки функцията на бъбреците.

По думите на Христо Илиев – йога, зъботехник и писател – водата може да замести редица лекарства и да помогне на организма да се справи сам с немалко болестни състояния, без да е нужен прием на медикаменти. Той съветва да се приемат 2-2.5 литра вода на ден според пола и килограмите, като това следва да е чиста вода и в количеството не влизат сокове, безалкохолни, чайове и други напитки.

Какво ще стане с вас, ако пиете прекалено много вода

Всички знаем за ползите от хидратация и непрестанно слушаме съветите на експертите как трябва да пием достатъчно вода всеки ден. Нашето...

Статията има само информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно