X
 
 

Водолази алармират, че корпусът на „Титаник“ се руши

2529 0
photo of Водолази алармират, че корпусът на „Титаник“ се руши
Снимка: Getty Images / Guliver
Американски водолази са открили сериозни щети по корпуса на "Титаник" поради корозия и излагане на микроорганизми, се казва в съобщение, публикувано от Atlantic Productions.

Тази експедиция е първата от 14 години насам, която проучи останките на кораб с участието на хора. В нея бяха включени учени, историци и водолази.

Нещо невероятно се случва с Титаник на всеки 6 години

Представяме ви поредната невероятна история, която е факт! Смята се, че "Титаник" е първият кораб в историята, който е изпратил междун...

За осем дни те направиха пет гмуркания до останките на кораба, по време на които бяха направени снимки във формат 4K и беше създаден подробен 3D модел на кораба.

"Най-ужасяващата зона на унищожаване беше дясната страна с офицерските каюти, където се намира и кабината на капитана. В този момент корпусът започна да се руши заедно с каютите", каза Парк Стивънсън, експерт по история на "Титаник", цитиран от БГНЕС.

Той изрази увереност, че в бъдеще процесът на унищожаване на кораба ще се засили.

Британският кораб "Титаник", считан за най-големият пътнически лайнер в света, се сблъска с айсберг при курс към Ню Йорк на 14 април 1912 г. и потъна два часа и 40 минути по-късно. Корабокрушението, в което загинаха около 1500 души, шокира целия свят.

Истинската история зад откриването на „Титаник”

В продължение на години заслугата за невероятното откритие на останките на „Титаник“ на дъното на океана през 1985 година б...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...