Всяка домакиня трябва да знае: Как се почистват тези съдове

1277
Всяка домакиня трябва да знае: Как се почистват тези съдове
Снимка: Pixabay

Използваме кухненски прибори всеки ден и не обръщаме много внимание на състоянието им. Въпреки редовното миене, те започват да изглеждат стари и повредени, особено тези от стомана и алуминий. По-долу ще намерите някои алтернативни начини за почистване на съдовете за готвене, отколкото с помощта на обикновена течност.

Чайници

6 места в апартамента, които рядко се сещаме да почистим

Дори по време на основно почистване на дома мнозина не обръщат внимание на такива дреболии като дръжки на шкафове, бутона на казанчето ...

Обикновено сме склонни да сваряваме повече вода, отколкото ни е необходимо. В резултат на това в чайника винаги остава вода на дъното и се образуват утайки и варовик. За да почистите чайника лесно, напълнете го с вода и добавете 1/2 чаша оцет. Сварете водата за 10 минути, след което изключете огъня. Сега оставете водата да изстине и измийте чайника с вода и препарат.

Кафемашина

Много от нас имат кафемашина. Това е много крехка машина, която може лесно да бъде повредена. Особено когато я използваме твърде енергично. Когато по кафеварката се появят мазни петна, всичко, което трябва да направите, е да сварите вода с 1/2 чаша оцет. Измийте кафемашината с преварената вода и след това повторете процеса, като я изплакнете със студена вода.

Медни прибори

Най-лесният начин да върнете блясъка на медните съдове е с малко оцет, сол и брашно. Тези съставки трябва да се смесят в гъста паста, ако е необходимо добавете още малко оцет. Сега, с получената паста, трябва да избършете медните съдове и след това да ги измиете с хладка вода. Можете също да оставите пастата за няколко минути, да я разтриете и да я измиете.

Колко често трябва да почистваме хладилника

Всяка една домакиня рано или късно се изправят пред това да почисти хладилника. Със сигурност това не е от приятни занимания, но рано и...

Стоманени съдове

Лимонът естествено дезинфекцира и лъска стоманени съдове. Натрийте съда с лимоновата половина и след това го измийте. Можете също да добавите лимонов сок към топла вода и x полученото да измиете съдовете.

Сребърни съдове

С помощта на паста от царевично брашно и вода можете лесно да премахнете всяка мръсотия по среброто. Нанесете пастата върху съда с кърпа и разтрийте енергично. След това измийте пастата, повторете процеса, ако е необходимо. Избършете съда със суха кърпа и избягвайте да го държите на пряка слънчева светлина за дълги периоди.

Мазни тигани

Напитката, която почиства тоалетната чиния по-добре от препарат

Знаете ли, че има една напитка, която чисти тоалетната чиния по-добре от препарат? Сладките газирани напитки са вкусни, но доста вредн...

Маслото е основният продукт, използван в кухнята. Склонен е да залепва по съдовете, което ги прави мазни и хлъзгави. Единственият начин за почистване на мазни петна е да напълните купа с вода и да добавите 2-3 капки лимонов сок към нея. След това кипнете водата, изключете огъня след 10 минути и оставете да изстине. Накрая измийте съда с течен сапун.

Използвайте тези методи, за да се радвате на чисти и блестящи кухненски съдове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com