Във Венецуела го наричат "притежаващо святост и знание". Кое е това познато и у нас растение?

1035
Във Венецуела го наричат "притежаващо святост и знание". Кое е това познато и у нас растение?
Снимка: iStock

Сред населението на Карибските острови и в цяла Латинска Америка алоето е най-предпочитаното лечебно растение. Едва ли има болест, която това растение не лекува. В Мексико, Колумбия и Венецуела се нарича още „притежаващо святост и знание". Местните вярват, че ако принесете жертва на живеещата в него богиня и й се помолите, тя ще дари хората със здраве, богатство и мир.

Дебелите му, месести листа съдържат сок, който е лечебен за кожата и при възпаления на лигавици. Алоето намира своето приложение в хомеопатията, в козметиката, в медицината, а също така и за самостоятелно използване. Още: Цветя, които ще цъфтят през февруари за красив пейзаж

Алоето е растение, което фокусира енергията, придава сила, и образно казано, сваля на земята мечтателите, витаещи в облаците. Помага на нерешителните хора да започнат да действат. То е добра защита от негативната енергия.

Алоето понижава съдържанието на отровни вещества, през нощта отделя кислород и поглъща въглеродния диоксид. Прекрасно е за спалните помещения! Енергията му се движи отвън навътре към центъра на розетката.

Ето няколко положителни ефекта от отглеждането на алое у дома:

  • Пречистване на въздуха. Алоето е известно с това, че пречиства въздуха. То е едно от растенията, които имат свойството да пречистват въздуха от различни токсични вещества, като формалдехид и бензен, които се откриват в домашната среда.
  • Освежаване на въздуха. През деня алоето използва въглероден диоксид и освобождава кислород, чрез процеса на фотосинтеза. Това може да подобри качеството на въздуха и да освежи стаята. Още: Защо утайката от кафе е задължителна за стайните цветя?
  • Задържане на влагата. Листата на алоето съдържат гел, който задържа влагата. Поради тази причина, ако сте в суха среда, като например стая с климатик, алоето може да помогне да поддържате малко по-висока влажност на въздуха.
  • Естетика и настроение. Наличието на растение в стаята може да повлияе на настроението и да я направи по-приятна. Освен полезните си свойства, алоето може да бъде и декоративен елемент в стаята.

Въпреки тези ползи, важно е да имате предвид, че алоето може да бъде токсично за домашни животни, ако бъде консумирано и може да предизвика дразнене на кожата при някои хора. Също така, ако алоето не се поддържа правилно, може да бъде податливо на различни болести или да привлече вредители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com