Взрив на стогодишен мост (ВИДЕО)

6202
Взрив на стогодишен мост (ВИДЕО)

Старинен мост, съединяващ предградията с Питсбърг, в наши дни вече не се справя с натоварването. Оказало се, че е по-лесно той да се взриви, отколкото да се модернизира.

Мостът над река Алегейни съединявал Питсбърг с Оукмънт (Oakmont) и Хармавил (Harmarville). Откритият през 1908 година мост носел името на Джонатан Хълтън (Jonathon Hulton) – един от земевладелците в онези години, чието семейство се занимавало с фериботи.

Студовете в Канада спукаха нов мост

„Механични проблеми“ в Канада затвориха мост, по който минава Трансканадската магистрала, свързваща изтока и запада на стра...

През 1989 година градската администрация се опитала да преименува моста в чест на починал местен политик, но името му не било възприето и новите табелки висели само три дни.

Към XXI век стоманеният мост с две платна и дължина 460 метра овехтял и вече не се справял с огромния трафик. Властите взели решение за строителството на четирилентов мост. След две години работа той бил открит през октомври миналата година.

Местните жители предлагали да се запази старият мост поне като пешеходен, но неговата реконструкция изисквала много средства. Като най-евтин вариант било признато унищожението.

Как се прави мост за 43 часа (ВИДЕО)

Най-бързата реконструкция на главен магистрален надлез в света е проведена в Китай. Пълната му замяна – от разрушаването до откри...

Контролираният взрив се състоял на 26 януари 2016 годинав 9:50 часа местно време. Мнозина хора дошли да се простят с част от историята на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com