Защо богатите хора са богати?

1976
Защо богатите хора са богати?
Снимка: iStock/Guliver

Въпросът защо богатите са богати е буквално въпросът за милион долара. Въпреки това, когато се анализират няколко проучвания, няколко общи фактора са очевидни сред най-богатите хора в света, в допълнение към принципите, които са били изпълнявани през историята.

За лоша новина за мнозина, спечелването на лотарията или инвестирането във финансови пирамиди далеч не са общият знаменател между милиардерите в света. Напротив, богатите хора са разбрали, че парите сами по себе си не са това, което ги прави богати, а по-скоро интелигентността и мъдростта са тези, които им позволяват да генерират богатство.

Какво е необходимо, за да станеш богат?

Подобно на личните ни грижи, генерирането на богатство има много общо с нашето отношение и дисциплина. Излишно е да знаете цялата теория за това как да намалите теглото, без да го прилагате. По същия начин прилагането на основните принципи за добро управление на парите е това, което позволи на богатите да постигнат просперитет.

Богатите купуват активи и пасиви. Харесва ми концепцията, която Робърт Кийосаки, автор на „Богат татко, беден татко“, разказва за активи и пасиви. Активът е стока, която поставя пари в джобовете ви, а пасив е стока, която изважда пари от джобовете ви. Например къщата в която живеете е задължение или пасив, къща която давате под наем е актив. Трябва да се съсредоточим върху закупуването на активи, които генерират паричен поток, като имоти под наем, бизнес, акции, облигации или други видове финансови активи, а не пасиви, които генерират само разходи за нас.  

Заможните хора „се възползват максимално“ от една възможност. Не забравяйте, че е по-добре да сте на правилното място и време. Такъв е случаят и с няколко различни сектори или индустрии, които се възползват от доброто време и моментно състояние на пазара, за да генерират достатъчно приходи.

Простотата и точното контролиране на разходите са основни фактори за богатите. За съжаление погрешно се смята, че средностатистическият милионер изглежда като „богат чичо“, с яхти, имения, чисто нови коли и носещ най-скъпите дрехи и бижута. В САЩ например средният милионер живее в къща в средностатистически квартал, купува коли за две години ползване и купува по-евтини дрехи в големи вериги магазини (не в най-ексклузивните бутици). Богатите налагат висока стойност на всеки долар, който влиза в тяхната хазна и правят всичко възможно, за да не излязат отново. 

И накрая, щедростта е реалност в рамките на общия знаменател. Евреите са най-богатото религиозно общество в света. От 400-те най-богати хора в света 25% са евреи, които имат десятъка и предлагането като основен принцип в своя закон като евреи. За големите богаташи даряването никога не е следствие от получаване, но даването и получаването винаги трябва да бъдат свързани едновременно.

В заключение: въпреки че възпроизвеждането на тези принципи за живота ви не гарантира пътя към това да бъдете милионер, то поне ако си спазвате и прилагате правилно могат да ви гарантират по-проспериращ живот в дългосрочен план. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com