Защо не се подарява нож за рожден ден?

1870
Защо не се подарява нож за рожден ден?
Снимка: Iwoman.bg

От древни времена хората са вярвали, че подарения нож прекъсва всички връзки между дарителя и получателя. Също така този предмет може да разруши семейство, да предизвика кавги и скандали, неуспехите ще преследват човек, тъй като ножът ще привлече болести и зли духове в къщата.

Може ли да подаряваме ножове?

Има много суеверия и митове, свързани с подаръците. Така че се смята, че даването на остри предмети е лошо, води до кавга и други неприятности. От друга страна, има вярване, че ако на подаряващия се даде монета в отговор на такъв подарък, тогава негативът ще бъде напълно неутрализиран.

От статията ще разберете дали е възможно да се подаряват ножове, има ли правила по този въпрос, какво означава този подарък в различните култури и в какви случаи подаръкът би бил наистина подходящ.

Кой е най-добрият подарък при ходене на гости?

Възможно ли е подаряване на ножове?

Всяка страна и култура има свой собствен поглед върху подаръците под формата на ножове. В Русия и на постсъветската територия мнозина смятат, че даването на остри предмети е лоша форма. Подобни мнения споделят китайците и жителите на редица европейски страни. В Монголия е строго забранено да се правят подобни подаръци - това правило се спазва стриктно в тази страна още от времето на Чингис хан.

Ситуацията е обратна в Кавказ и в много азиатски страни. Тук качественият нож е престижен и желан подарък със силата на амулет. Смята се, че такъв подарък прогонва нещастията и болестите. Особено ценни са ловните ножове и военните оръжия с изкусно декорирани дръжки. Много зависи и от повода и обстоятелствата, при които е направен подаръкът. 

Четири невероятни идеи за подарък за родените през юни

Защо не се подарява нож за рожден ден?

Има хора, които вярват, че такъв подарък ще донесе много проблеми на рожденика - това може да бъде клюки, финансови затруднения и болест. Има и противоположно мнение - ако подаръкът е поднесен в красива дървена, инкрустирана или кожена калъфка, това се счита за специален знак на внимание. Това означава, че сте считан за изключителен мъж (или изключителна жена) и ви е представен древен символ на власт, с който ще се разпореждате за добро. Страхотна идея е заедно с ножа да изпратите красива картичка с искрени пожелания.

Във всеки случай ножът е подарък със специално значение, а значението му зависи от това какво значение влагат в него и двете страни - подаряващия и получателя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com