Защо не трябва да спите на дивана в хола

3011
Защо не трябва да спите на дивана в хола
Снимка: iStock

Диванът е най-важната мебел в хола ви. Място за почивка, събиране със семейството пред телевизора, дълги вечери, приятни гости и създаване на спомени. Изборът му е отговорна задача и трябва да бъде съобразен с предназначението. В малките жилища диванът често се използва с цел нощувка, тъй като липсва място. В този случай ви е нужен диван с механизъм за сън, специално предназначен за спокойни нощи.

Защо не е добра идея да спите на диван, който не е предназначен за сън?

Да почистим дивана със сода за хляб

Просто, бързо и ефективно почистване и освежаване е нашата цел. Ако редовно почиствате дивана, ще избегнете образуването на прах и акар...

В случай, че решите да спите системно на дивана в хола, имайте предвид, че ако не е произведен с тази цел, има опасност от:

-          Болки в гърба и шията. Диванът може да е колкото удобен за гледане на телевизия и сядане, толкова неудобен за сън. Ако поставяте главата си върху страничните облегалки, това ще доведе до неестествена поза на тялото и проблеми с шийните прешлени и гърба.

-          Проблеми с кръста. Диваните, които не са предназначени за сън, са прекалено меки или прекалено твърди и може да предизвикат болки в кръста особено при хора, които имат заболявания на гръбнака или опорно-двигателния апарат.

-          Неспокоен сън. Включеният телевизор, семейството ви, което минава през хола, осуетяват съня ви. Честото пробуждане ще доведе до неефективна почивка, ще се чувствате уморени и недоспали сутрин и това ще намали работоспособността ви. За същото може да допринесе и неподходящата за сън температура в хола – твърде топло или твърде студено.

Как да изберем диван за хола

Диванът е една от най-често употребяваните вещи в дома ви – място за почивка, сън, сутрешното ви кафе, вечерните новини. Ежедневн...

-          Проблеми със самия диван – бързо износване, необходимост от честа замяна, а цената му не е ниска и не всеки може да си го позволи. Съществува опасност и от съсипване на дамаската, ако тя е неподходяща за сън.

-          И накрая, но не на последно място – спането на дивана може да създаде проблеми в брака ви и отдалечаване от партньора ви.

Какъв диван да изберете за сън?

Ако считате, че ще се налага да прекарвате често нощите върху дивана, закупете специално предназначен за целта с механизъм, който позволява разпъването му. Важно е да се разгъва и сгъва лесно и бързо, механизмът да е здрав и качествен, а самият диван – удобен. Избягвайте кожата – тя е неприятна върху тялото. Стойте далеч и от светлите цветове, които лесно се цапат. Не пестете средства от тази мебел – прекарвате голяма част от живота си върху нея и е важно тя да бъде идеалната за вашия дом, предназначението си и вашия начин на живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com