Защо някои мъже НЕ искат бебе?

4126
Защо някои мъже НЕ искат бебе?
Снимка: iStock/Guliver

Много жени са в двойки, в които развитието сякаш е спряло. Очакват предложение за брак, надяват се да създадат семейство, да имат деца, но мъжете до тях сякаш изобщо не откликват на желанията им.

На какво може да се дължи това, че мъжете рядко са инициатори на разговори за бебе и от какво точно се страхуват, за да отлагат това щастливо събитие дълги години?

6-те двойки ЗОДИИ с голям шанс за бебе през есента (ЧАСТ 1)

Има периоди в годината, в които се случва всичко онова, което ни се иска. Есента ще е особено подходящ период за планиране на бебе за т...

1. Финансова нестабилност

В представите на всеки мъж е, че той ще бъде главата на семейството и че от него изцяло зависи дали семейството ще е добре финансово. Притесненията дали ще имат достатъчно средства, за да отгледат едно дете, са сред водещите фактори, заради които множо мъже се бавят с това си решение. Истината е, че невинаги са нужни безкрайно много средства за отглеждането на едно бебе, особено през първата му година, когато то няма нужда от много. Въпреки това, страхът си остава и мъжете с по-нестабилни доходи странят от темата.

2. Носталгия по ергенството

Много мъже смятат, че създадат ли семейство, това слага окончателен край на опцията им един ден отново да бъдат свободни електрони и да отговарят само и единствено за себе си. Има хора, които цял живот не могат да наваксат със забавленията и свободата от всякакви ангажименти, затова някои мъже тъгуват, че ще загубят свободата си и никога повече няма да могат да правят каквото им душа поиска.

3. Дали ще бъдат добри бащи?

10 неща, които зодия ТЕЛЕЦ може да очаква тази ЕСЕН

Есента е почти тук и колкото и да не ни се иска, лятото почти свърши. Въпреки това трябва да знаем, че всяка зодия може да очаква много...

Не само майките имат притеснения относно това как ще се справят с отглеждането на едно дете. Много мъже се чувстват неподготвени по тази тема и не могат да си представят как ще вършат всички неща, които са нужни да се правят около едно бебе. В случая е добре те просто да прочетат 1-2 книги за родителство, да идат на курс и да придобият малко увереност, че няма нищо толкова страшно и че са способни да се справят с всички ежедневни грижи покрай малкото човече.

4. Промяна в жената до тях

И тук не говорим за това дали тялото на половинката ще се промени след раждането, а по-скоро чисто емоционално как това ще се отрази на връзката им. Много мъже са чували, че когато бебето се появи, жената забравя за мъжа до себе си и насочва цялата си енергия и внимание върху малкото човече. По този начин мъжете си мислят, че любовните им взаимоотношения могат да пострадат и се страхуват да разберат дали това наистина е така.

5. Приятелите

Много мъже се влияят по това на какъв етап от живота си са техните приятели. Ако повечето са ергени и живеят както на тях им харесва, мъжете се замислят дали не избързват с тази крачка. Щом приятелите им не бързат, защо те трябва да го правят? От друга страна, ако всичките им познати са с деца, те от своя страна могат да се опитат да ги догонят и това да им подейства като мотивация.

Най-честните и надеждни мъже са тази зодия

Не е тайна, че не всички мъже са надеждни. Астролозите посочиха пет зодии, на които може да се вярва и от които можете да очаквате чест...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com