Защо носим сватбения пръстен на безименния пръст?

9822
Защо носим сватбения пръстен на безименния пръст?
Снимка: Pixabay.com

На много места по света безименният пръст се нарича „пръст за пръстен“, защото именно на него се носи сватбеният пръстен – счита се, че това е целта му. Този пръст е толкова специален, че е наричан в древността и „медицински“.

Някои култури смятат, че е магически. До ден днешен на места се счита, че в него се крие магия. Погледнете си ръката. Ако безименният ви пръст е по-дълъг от показалеца, вие сте мъж. Ако показалецът ви е по-дълъг, вие сте жена.

Безименният пръст показва нивото на тестостерон в организма. Колкото е по-дълъг, толкова по мъжествен е човек. Ако са ви равни безименният и показалецът, това не е много добра новина за вашата сексуалност. Още от древността хората са забелязали връзката между размера на този пръст и някои качества на личността. Всъщност, тези качества били свързани с нивото на тестостерон в организма.

Днес има научни наблюдения, които сочат, че хората с по-дълъг безименен пръст са по-добри в математиката, във взимането на решения, в ръководенето, но и са по-агресивни. Древните хора обаче нямали обяснението, което ние имаме сега, че развитието на този пръст в ембриона съвпада с половото му определяне и затова е толкова ясен знак за нивото на тестостерон. Затова носели пръстен на магическия пръст – защото той означавал статут или обвързване. Така че безименният е не само най-магическият пръст, но и много по-важен от сексуална гледна точка, от средния.

Има специална връзка на вените на този пръст със сърцето, твърдят азиатците. Китайско поверие гласи, че носим сватбелния си пръстен на един от тези два пръста, защото те символизират любимия ни човек – брачния ни партньор. Че палците на ръцете символизират родителите, показалците – братята и сестрите ни, средният ни пръст оначава собственото ни Аз, а малките пръсти – децата ни. Ако докоснем върховете на петте пръста на едната си ръка с върховете на съответните пет пръста на другата ръка, ще видим, че в това положение можем да разделим един от друг и да повдигнем всички двойки пръсти, освен двойката на безименните. Защо? Красивото и романтично китайско обяснение е, че това означава, че съпругата и съпругът трябва да бъдат завинаги заедно, в добро и лошо.

източник: dariknews.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com