Защо още не сте срещнали сродната си душа - ето 7 причини

9426
Защо още не сте срещнали сродната си душа - ето 7 причини
Снимка: IStock

Много хора страдат от самота и смятат, че е невъзможно да срещнат човек, с когото да имат повече от само няколко срещи. Ето 7 причини, които може да ви помогнат да изградите хармонична връзка с бъдещ партньор и, още по-важно, със самите себе си.

1. Все още страдате по предишната си връзка.
“Бори се срещу огъня с огън” - тази максима иска да докаже нещо на някого, т.е. на бившата си половинка, че все още сте търсени и желани. Такъв тип поведение ще ви отдалечи още повече от потенциални партньори, защото никой не иска да бъде използван само, за да предизвика ревност у бившия ви партньор. Откъснете се от миналото, успокойте се и се опитайте да разберете какво всъщност искате.

Ето как да разберете дали сте открили своя БЛИЗНАК по душа

Пламъците близнаци са души, свързани помежду си с дълбока връзка. Това невинаги е сродната душа или човека, с когото оставате завинаги....

2. Имате големи очаквания.
Момичетата мечтаят за красив принц, а момчетата мечтаят за перфектното момиче. В истинския живот истинските хора са съвсем различни. Най-напред фокусирайте вниманието върху себе си. Как изглеждате? Какво може да предложите на друг човек? Другият човек ще се чувства ли добре край вас? Известно е, че принцовете се женят за принцеси. С други думи, ако търсите човек с определени качества, първо се опитайте да развиете същите качества в себе си. 

3. Мечтаете за човек, който вече е обвързан.
Дори не си губете времето. Разбира се, всичко се случва в живота ни и не можем да съдим никого, но помислете за това: представяте ли си някой да изневерява заради вас? Дори не се опитвайте да вярвате, че вие сте по-добри от неговата/нейната половинка. Дори да заемете чуждото място, ще се измъчвате от съмнения: няма ли и вас да изоставят?

4. Изгубили сте доверие.
“Всички са еднакви!” Често чувате това от мъже и жени. Да, може би има известна истина, особено ако се влюбвате в един и същ тип хора. Не слагайте всички под общ знаменател. Не отблъсквайте хората, защото вече сте загубили доверие. Те нямат вина, че сте били наранени. 

5. Страхувате се от сериозна връзка.
Липсата на вяра, че чувствата ви ще преминат теста на ежедневния живот, подсъзнателният страх да не загубите личното си пространство, страхът, че ще се пристрастите към половинката си - всичко това изгражда невидима стена около вас и ви лишава от възможността да срещнете нова любов. Как да промените ситуацията? Няма готово решение, но както споменахме и по-горе, първо работете върху себе си: намерете си интересно хоби, излизайте по-често и не задържайте негативни мисли в себе си.

24 знака, че сте срещнали сродната си душа

Любовта е сложно чувство. Пеперудите в стомаха ни карат да вярваме, че това е човекът, който ще ни направи щастливи. Понякога, обаче, в...

6. Отчаяно искате да ви харесват.
Поведението на паун, който се перчи с опашката си има ефект само в животинския свят. При повечето хора подобно поведение води до смях, ирония, съжаление и дори имитиране. Не прекалявайте в желанието си да се харесвате. Не наблягайте на лъскавите дрехи, престорените усмивки, ако не се чувствате комфортно. Най-вече, бъдете себе си. Правилният човек ще оцени това.

7. Много бързате.
Много хора вярват в “биологичния си часовник” и прибързано виждат своята “сродна душа” във всеки втори човек, с когото се срещат. Разбира се, би било чудесно толкова бързо да попаднете на вашия човек. Но не бързайте да споделяте желанието си за деца, какви имена ще им дадете още на първа среща. Такова поведение може да уплаши дори тези, които изпитват повече от физическо привличане към вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com