Защо се чувствате сами и неразбрани – вижте как да го поправите

7741
Защо се чувствате сами и неразбрани – вижте как да го поправите
Снимка: iStock/Guliver

На теория обядът, на който сте, върви чудесно - заобиколени сте от приятни хора, добра храна, весел разговор. Но все още се чувствате сами, сякаш сте емоционално на хиляда мили от всички останали. Трудното при чувствата е, че те са различни за всеки: някои хора, например, са напълно добре да имат малко приятели или обичат да прекарват много време сами. За други хора същите тези сценарии биха създали дълбоко чувство за самота и изолация. Да разберете защо се чувствате самотни, дори когато не сте сами, може да ви помогне да се почувствате по-в хармония с хората около вас - и със себе си.

Когато се чувствате сами, може да се почувствате откъснати от другите, въпреки че има хора, които са на разположение за вас. Понякога седенето в чувство на самота може да освети нещата, които бихте искали да направите, за да се почувствате по-добре. Освен това, да бъдеш сам, не означава непременно да се чувстваш самотен - много хора се чувстват изпълнени, като са сами. Самотата не се изключва взаимно от това да бъдеш около другите.

Тъжната история на най-самотното растение в света

Кралската ботаническа градина в лондонския район Кю е приютила хиляди възхитителни растения. Но нито едно от тях не е така самотно, как...

ЗОДИИ, не правете тези грешки във връзката си

Чувствате се самотни, защото жадувате за близост

Самотата е сложна афера: всъщност може да означава, че копнеете за връзка, а не само за повече хора около вас. Ако нещо в приятелска или романтична връзка не кликва както вие го искате, може да се почувствате неудовлетворени. Желанието да бъдем близки е това, което ни свързва с другите и намалява чувството ни за самота. Не винаги е достатъчно просто да бъдеш около някого, ако връзката ви не е автентична. Опитайте се да се съсредоточите върху култивирането на тази близост с другите, като зададете време да бъдете заедно – да се разхождате един с друг или да отидете на кафе, без да гледате в телефоните си. Все пак е важно да запомните, че дори и да сте отворени за развитие добри взаимоотношения, не можете да очаквате всички останали да са на същата страница с вас и не всеки ще бъде отворен за по-близка връзка — затова поддържането на вече съществуващите ви приятелства е толкова важно.

Това ще ви направи по-добри партньори, ТЕЛЦИ

Чувствате се самотни, защото сте интроверт

Интровертите определено могат да получат лоша репутация, че живеят в изолация, но това не винаги е така. В действителност за много интроверти твърде многото общуване може просто да бъде изтощително, особено с големи групи хора, непознати или среди. Въпреки че може да е забавно да наваксате с контактите, това не ви кара да се чувствате по-близо до хората около вас. Интровертите може да се налага да зареждат социалната си батерия от време на време, защото след месеци на самота тя се изтощава по-бързо от всякога.

Не е за вярване, но тези 5 зодии често са самотни и неразбрани от другите

На всеки човек поне няколко пъти в живота му се е случвало да се чувства самотен и неразбран от околните. Без съмнение, едно от най-неп...

Нуждаете се от повече качествени отношения, а не от по-голямо количество

Теоретично можете да имате милион приятели, но ако не инвестирате време и енергия в тях, вероятно ще продължите да се чувствате самотни. За да се почувствате истински свързани с някого в една връзка, вие искате да можете да бъдете най-истинското си аз. За това се съсредоточете върху това да култивирате няколко силни, устойчиви и истински приятелства, а не толкова множество и повърхностни такива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как и кога да почистваме преди Великден?
Как и кога да почистваме преди Великден?

През Страстната седмица, последната седмица преди Великден, четвъртъкът се нарича четвъртък на почистването. Тази година той се пада на 2 май....