Защо стюардесите знаят всичко за вас, когато се качите на самолета

4957
Защо стюардесите знаят всичко за вас, когато се качите на самолета
Снимка: iStock/Guliver

Когато се качвате на самолета, може би не осъзнавате, че приветливите лица на стюардесите не са там само за да ви сервират закуски и да осигурят безпроблемно пътуване. Зад тези приветливи усмивки стюардесите са добре обучени професионалисти, които отлично познават заобикалящата ги среда, пътниците и цялостната динамика на полета. Идеята, че стюардесите "знаят всичко" за вас, когато се качите на самолета, може да изглежда преувеличена, но има няколко причини, поради които те са изключително наблюдателни и информирани.

Първо, стюардесите преминават през строго обучение, което надхвърля процедурите за безопасност и обслужване на клиенти. Те са обучени да бъдат внимателни наблюдатели, да откриват фините знаци и невербалните сигнали, които пътниците могат да покажат. Стюардесите умеят да разчитат емоциите и нуждите на пътниците - от езика на тялото до изражението на лицето. Това умение е от решаващо значение за осигуряването на доброто състояние на всички на борда, особено в извънредни ситуации или когато пътниците могат да се нуждаят от помощ.

Освен това стюардесите често имат достъп до списъците на пътниците, които съдържат важна информация, като имена, разпределение на местата и специални заявки. Тази информация им позволява да персонализират обслужването, като се обръщат към пътниците по име и се съобразяват със специфични нужди, като например диетични предпочитания или проблеми с придвижването. Това не означава, че стюардесите имат достъп до цялата ви житейска история, но помага за създаването на по-удобно и индивидуално преживяване за пътниците.

Още: Тука има - тука няма: Анализ показва и твърди, че срещата на Путин със стюардесите е фейк (ВИДЕО)

Разположението на самолета също допринася за познанията на стюардесите за пътниците. За разлика от другите видове транспорт, самолетите са с ограничено пространство, което улеснява стюардесите да следят всички. Те са обучени да наблюдават салона непрекъснато, като идентифицират потенциални проблеми или смущения. Тази бдителност е от съществено значение за поддържане на реда и за бърза реакция при всякакви проблеми, което допринася за цялостната безопасност и сигурност на полета.

Освен това стюардесите играят ключова роля в комуникацията между пилотската кабина и пътниците. Те предават важна информация за полета, метеорологичните условия и възможните турбуленции. Този непрекъснат поток от информация помага на пътниците да останат информирани и спокойни по време на пътуването. Стюардесите са добре запознати с предоставянето на актуализации и инструкции, като гарантират, че всички на борда са наясно какво да очакват по време на полета.

Схващането, че стюардесите "знаят всичко" за пътниците, се дължи на тяхното задълбочено обучение, умения за наблюдение, достъп до списъците на пътниците и ролята им на комуникатори и възпитатели в затвореното пространство на самолета. Въпреки че може да не знаят цялата ви житейска история, стюардесите са обучени да разбират и да отговарят на нуждите на пътниците, създавайки безопасна и комфортна среда за всички на борда.

Тайните, които СТЮАРДЕСИТЕ крият от пасажерите в самолета

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com